Vandaag weer drie keren getraind, morgen oefenwedstrijd

 

KFCO Beerschot Wilrijk oefent zaterdagochtend tegen Turkse derdeklasser

Naar goede gewoonte zat de derde volledige trainingsdag van de winterstage in Belek weer lekker vol. 's Morgens werd het tempo tijdens de loopsessie weer een beetje opgetrokken, tijdens de twee daaropvolgende trainingen - onder een dreigend wolkendek - lag de focus eens te meer op het positiespel en de verschillende speelsystemen waarmee KFCO Beerschot Wilrijk de volgende maanden een hoofdrol wil spelen in de tweede periode.

Morgen zaterdag staat er voor onze jongens een oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander is Turgutluspor, één van de betere subtoppers uit de Turkse derde klasse.

"En die wedstrijd beschouwen we als een oefengalop in de letterlijke zin van het woord", liet coach Marc Brys al verstaan. "Het resultaat is volledig bijkomstig. In die negentig minuten tegen een volwaardige tegenstander is het de bedoeling dat we het tactische trainingswerk van de voorbije dagen nu tijdens een match in de praktijk brengen. In positie blijven lopen, de automatismen verder op punt stellen en onze flexibiliteit tonen in de verschillende systemen. Waarbij iedereen toch een aantal speelminuten zal krijgen om zich te tonen dat ze onze methode onder de knie hebben."

De oefenwedstrijd tegen Turgutluspor wordt gespeeld op het oefencomplex in Belek, waar dagelijks wordt getraind. De aftrap is voorzien om 11 uur plaatselijke tijd.

Morgen vindt u op deze plaats een verslag van die partij, met daarbovenop een aantal reacties.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Frank Staes 

© 2018 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours