Vraag en antwoord

Wat te doen bij een sportverzorging - letsel tijdens een training?

Sportverzorger of kinesist aanwezig op de club raadplegen om de blessure te laten vaststellen en registreren. (dinsdag 18u00 – 19u30)

 

Wat te doen bij een acuut letsel tijdens een training?

1. Sportverzorger of kinesist op de club aanwezig raadplegen om de blessure te laten vaststellen en registreren en het document ‘Ongeval aangifte’ en rugzijde ‘Medisch getuigschrift’ te bekomen (kan ook via de teambegeleider).

  • Het document moet onmiddellijk na het ongeval opgehaald worden bij de teambegeleider of op het wedstrijdsecretariaat van het jeugdcentrum.

  • De behandelende arts vult de rugzijde ‘Medisch getuigschrift’ in.

  • Met het ingevulde document, voorzien van klever ziekenfonds, begeeft u zich naar de clubverantwoordelijke (zie permanentie Foot Office), die de voorzijde ‘Ongeval aangifte’ invult en het document verstuurt naar de KBVB.

    Opgelet :

    Bewaar alle bewijsstukken van betaling, want enige tijd later zal u door de club een ‘Genezingsattest’ bezorgd worden. U laat het ‘Genezingsattest’ invullen door de arts en biedt u aansluitend aan bij het ziekenfonds met uw onkostennota’s. Het ziekenfonds maakt een afrekening en stort het bedrag van de wettelijke terugbetaling op uw rekening. U bezorgt het ingevulde ‘Genezingsattest’ en de eindafrekening aan het wedstrijdsecretariaat. Enkele weken later wordt u door de club via uw rekening uitbetaald. Dit is de opleg door de verzekering betaald boven de terugbetaling van de mutualiteit rekening houdend met de wettelijke tarieven, remgelden en aftrek van de dossierkosten.

Indien de aangifte niet gebeurt binnen de 8 dagen na het ongeval weigert de KBVB de terugbetaling!

  1. Afspraak maken met clubarts, en op het document een kleefbriefje van het ziekenfonds aanbrengen.

  2. Bij consultatie spoedarts op het ‘Medisch getuigschrift’ punt 4 ‘Acht u de tussenkomst noodzakelijk van een kinesitherapeut’ altijd aanvinken en tevens het kleefbriefje van het ziekenfonds aanbrengen.

  3. Het ingevulde document, dat u bekomt van de spoed - of clubarts, moet door de speler of ouder de eerstvolgende dinsdag (18u00-19u30) worden afgegeven bij de sportkinesitherapeut van de club. Indien een kine - voorschrift wordt meegegeven, dient de behandeling te gebeuren bij een clubkinesist. Indien een afspraak moet gemaakt worden met een specialist, gebeurt dit in overleg met clubarts, kinesist van de club.

 

Wat te doen bij een letsel tijdens een wedstrijd?

Zelfde procedure als beschreven hierboven.

 

Wanneer mag de speler hervatten en wat te doen?

Normaliter mag de speler pas hervatten nadat het afschrijvingsdocument KBVB (wordt door de KBVB naar de speler thuis gestuurd) werd binnengebracht bij de clubkinesist. De speler moet zich met deze goedkeuring aanmelden bij de jeugdopleider.

 

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours