KFCO Beerschot Wilrijk na vijf speeldagen: indrukwekkende cijfers en letters

 

Niet alleen in het klassement maar ook in de statistieken soeverein aan de leiding

We weten het, (goede) cijfers zeggen niet alles... maar zijn vaak toch de parameter van een overtuigende overwinning en/of een gelukte seizoenstart. Hoe dan ook, in het geval van KFCO Beerschot Wilrijk onderstrepen ze de efficiëntie en de regelmatigheid in de Kielse prestatiecurve. De getallen liegen niet, zeker niet bij een team dat na vijf competitiespeeldagen in 1B met 13 op 15 fier aan de leiding prijkt.

Kortom, als het goed is, is het goed. Mag het gezegd worden ook. En nee, we gaan niet vliegen. Want ja, we blijven met onze beide voeten stevig op de grond. Maar genieten van- en fier zijn op het cijfermateriaal... het mag even. We zetten het hieronder dan ook op een rijtje...

 

* LEIDER MET VIER PUNTEN VOORSPRONG - Dertien punten op vijftien, dank zij vier overwinningen en één gelijkspel: het levert KFCO Beerschot Wilrijk na vijf wedstrijden de leidersplaats op én een voorsprong van vier punten op nummer twee Cercle Brugge. Daarachter volgen OH Leuven en het duo Union-SV Roeselare al op respectievelijk vijf en zes punten.

* MEESTE ZEGES EN ONGESLAGEN - Met vier driepunters en geen enkele nederlaag staan de troepen van Marc Brys ook in die twee categorieën netjes op kop. Lierse en OH Leuven lieten tot hiertoe één nederlaag noteren. Lierse, Westerlo en Tubeke wachten nog altijd op hun eerste overwinning. Bij achtervolger Cercle Brugge is het vooralsnog 'alles of niks': drie keer gewonnen, twee keer verloren.

* MINSTE TEGENGOALS EN MEESTE "CLEAN SHEETS" - Een dikke pluim voor de Kielse achterhoede. In vijf competitiewedstrijden slechts twee goals geïncasseerd, allebei op het Lisp. En daarmee beschikken we veruit over de minst gepasseerde verdediging uit onze reeks. Union kreeg vijf doelpunten tegen, Tubeke zeven. Die mooie cijfers stralen uiteraard af op doelman Rafa Romo. Die wist immers al vier keer op vijf zijn netten schoon te houden. Met die vier 'clean sheets' staat hij dan ook - letterlijk én figuurlijk - op eenzame hoogte.

* ALLEEN OHL SCOORDE MEER - Met elf gescoorde doelpunten haalt KFCO Beerschot Wilrijk een gemiddelde van iets meer dan twee goals per wedstrijd. Op dat vlak doet alleen OH Leuven het beter. De mannen van "Den Dreef" trapten er immers al veertien tegen de tent... waarvan de helft in één wedstrijd, toen Cercle Brugge met 7-1-cijfers werd vermorzeld.

* TOPSCORER - In de Proximus League staat onze Hernan Losada samen met OHL-spits Yannick Aguemon aan de leiding van het topschuttersklassement. Ellk met vijf doelpunten. Opvallend daarbij is dat "Eviva Losada" er daarvan vier op verplaatsing scoorde. Of om het eens met andere woorden te zeggen: den Hernan is en blijft onze smaakmaker, topscorer en sterkhouder. Het uithangbord van KFCO Beerschot Wilrijk zeg maar. 

* KIELSE SCHUTTERSLIJST - In onze eigen topschutterslijst wordt Hernan Losada met zijn vijf doelpunten nog niet direct bedreigd, al is Mo Messoudi aan een leuke inhaalbeweging bezig. In de laatste twee wedstrijden stond Mo'ke immers drie keer aan het Kielse kanon. De andere doelpuntenmakers voor KFCO Beerschot Wilrijk dit seizoen zijn Guillaume François, Fessou Placca en Tom Van Hyfte. Die laatste gaat met zijn rake kopbal tegen Union de geschiedenisboeken in als scorer van het allereerste doelpunt van het seizoen. Eeuwigdurende roem is zijn deel!

* WEER "KING ALEX" ALS ASSISTSPEC IALIST - Net als vorig seizoen blijft hij het doen, Alex Maes: beslissende voorzetten trappen. De voorbije campagne kwam hij aan dertien assists... en ook in de jaargang 2017-2018 staat zijn teller al op drie stuks. En dat is er één meer dan het duo Messoudi-Placca, terwijl achter de namen van Jimmy De Jonghe en Tom Van Hyfte één assist-streepje staat.

* EVEN VEEL GEEL ALS GOALS -  Elf gele kaarten incasseerde KFCO Beerschot Wilrijk al dit seizoen, en dat is relatief veel. De Kielse boosdoeners tot op heden zijn Jan Van den Bergh en Mo Messoudi (mondje leren houden, Mo!) met elk twee stuks. Kregen één kartonnetje onder de neus gestoken: Abdel Diarra, Joren Dom, Hernan Losada, Alex Maes, Tom Pietermaat, Denis Prychynenko en Jaric Schaessens.

* GEEN ROOD - Niemand van onze kampioenen moest tot op heden al voortijdig naar de kleedkamer. Brave jongens, die Mannekens van ons.

* DOELPUNTEN NETJES VERDEELD - Alles perfect in balans hier. Want van de elf gescoorde doelpunten vielen er zes tijdens de eerste helft en vijf na de pauze. Idem dito wat betreft de tegengoals: één in elke speelhelft. Opvallende vaststelling daarbij is dat vijf van onze elf treffers in het derde kwartier van de speelhelft vielen... en dat de tegengoals (op Lierse) zelfs in blessuretijd vielen. Zowel na speelhelft één als na speelhelft twee.

 

* DE "ZWARTE PIET"-PRIJS - Het past niet direct in bovenstaand rijtje maar we willen het toch even kwijt. Cercle Brugge krijgt van ons met stip de "Alles Kan Beter"-nominatie voor zijn manklopende organisatie van vorige zondag: onvoldoende tickets beschikbaar voor onze supporters, kwartier wachten op een nieuwe lading toegangskaarten, met z'n allen weggestopt in een hoge, grotendeels onoverdekte, hoek van een voor 75% leeg Jan Breydelstadion, ronduit smerige en stinkende toiletten,... Neen, dat was niet fraai daar. Daarom deze oproep aan onze groen-zwarte vrienden: graag een iets respectvollere ontvangst volgende keer... Met dank bij voorbaat.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees