Selectienieuws KFCO Beerschot Wilrijk - VC Westerlo

 

Geen De Jonghe, Mbombo en Hoffer, twijfel omtrent Messoudi

Competitiewedstrijd nummer zes voor KFCO Beerschot Wilrijk zaterdagavond om 17 uur, thuis tegen Westerlo. En daarin gaan de troepen van Marc Brys op zoek naar hun vijfde competitieoverwinning.

Voor die provinciale derby kan onze hoofdtrainer weer een beroep doen op Guillaume François. Die ondervindt geen hinder meer van zijn kuitblessure en pikte begin deze week weer aan bij de groepstrainingen. Verwacht wordt dat hij morgenavond 'op de bank' zit.

Achter de naam van Mo Messoudi staat dan weer een vraagteken. Onze 'man van het moment' sukkelt met een lichte verrekking en kreeg een aangepast oefenschema mee. Pas zaterdag wordt beslist of Mo fit genoeg is om deel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Op nieuweling Erwin, zeg maar Jimmy, Hoffer is het nog even wachten. De Oostenrijker heeft een fysieke achterstand in te halen en komt ook wedstrijdritme te kort. Hij wordt de volgende weken met een individueel trainingsprogramma klaargestoomd voor het grote werk.

De Kielse selectie telt twee afwezigen: Jimmy De Jonghe, die na zijn knieoperatie volop aan het revalideren is, zoals u in de reportage van Beerschot TV trouwens kon zien. En ook Richard Mbombo is niet inzetbaar. De Congolees is matchfit, zijn arbeidskaart is volledig in orde... maar blijkbaar wacht onze clubsecretaris Walter Claes nog op één document vooraleer voor hem het licht definitief op groen kan worden gezet. De administratieve molen heeft nu eenmaal zo zijn eigen regeltjes en draait soms trager dan we zouden willen...

 

De kern: Romo, Steelant, Dom, Swinkels, Van den Bergh, Diarra, Prychynenko, François, Ekangamene, Essikal, Pietermaat, Van Hyfte, Octavio, Messoudi (?), Boulaouali, Schaessens, Maes, Losada, Placca

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees