Karim Essikal brengt meer lengte op ons middenveld

Als start van een schitterend Kiels weekend met onder andere de kampioenenviering op het stadhuis, zette Karim Essikal (21j) vorige zaterdag net voor aanvang van de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, zijn handtekening onder een verbintenis die hem 2 jaar (met 1 seizoen als optie) met onze club verbindt. Meteen de eerste transfer voor volgend seizoen.

Essikal, het afgelopen seizoen door Zulte Waregem aan Moeskroen uitgeleend, liet meteen weten waarom zijn keuze op Beerschot Wilrijk viel. “Ik heb op voorhand veel over de club gelezen”, vertelde Essikal. “Zo is KFCO Beerschot Wilrijk momenteel de enige club in 1B zonder buitenlandse investeerders. Ze pakten bovendien de vierde titel op rij. Echt ongezien. Bij Zulte Waregem speelde ik bij een club uit de top zes en in Moeskroen was het dan weer tegen de degradatie vechten. Met Beerschot Wilrijk probeer ik een nieuwe ervaring op te doen. Na een gesprek met de coach, die me er absoluut bij wou, was ik helemaal overtuigd om deel uit te maken van deze club en spelersgroep. Beerschot Wilrijk is bovendien uitstekend gestructureerd en bezit een enorm grote aanhang. Alleszins een groot verschil met Moeskroen waar we voor gemiddeld 3.000 toeschouwers speelden.”

Wat is zijn idee over het niveau van 1B? “Het is een competitie met slechts acht ploegen die erg aan elkaar gewaagd zijn. Je ziet immers geen uitgesproken resultaten zoals 4-0 of 5-0. Volgens mij kan je hun sterkte vergelijken met de club waar ik net van kom.”

Ken je ook enkele spelers van Beerschot Wilrijk? “Alex Maes speelde bij Cappellen samen met mijn oudere broer Achraf. Over hem hoorde ik al mooie dingen. Hernan Losada ken ik uiteraard van de matchen op tv. Met Mo Messoudi speelde ik zelf enkele maanden samen bij Zulte Waregem. De overige spelers leren kennen, zal ongetwijfeld niet lang duren.”

Wat is je ambitie bij Beerschot Wilrijk? “Ik zou zeer graag met deze club naar de hoogste afdeling stijgen. Het zal ongetwijfeld zeer moeilijk worden. Maar een vijfde titel op rij zou helemaal uniek zijn voor deze club en het Belgisch voetbal.”

Sportief manager Frank Staes lichtte de keuze voor Karim Essikal ook nog even toe. “Karim valt net in het profiel van het type spelers waar we naar op zoek zijn”, aldus Frank Staes. “Met andere woorden een jonge speler van niveau 1A, groot, sterk, met progressiemarge, talentvol en een goede mentaliteit. We zochten een nieuwe speler als verdedigende middenvelder. De nummer zes zoals men zegt. In de centrale as dienen we in 1B meer lengte te krijgen. Karim is een grote speler zodat aan deze voorwaarde perfect voldaan werd. Essikal is een echt talent.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours