Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - SC Lokeren

Fraaie late gelijkmaker van Joren Dom

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - SC LOKEREN  2 - 2

Tweede wedstrijd in Play-Off 2, tweede gelijkspel en voor de tweede keer ook 2-2 op het scorebord. Het minste dat je kan zeggen is dat er lijn zit in de prestaties en resultaten van KFCO Beerschot Wilrijk. Erg lang gaat deze wedstrijd nochtans niet in het Kielse collectieve geheugen blijven hangen; daarvoor werd er in de eerste helft te pover voetbal geserveerd. Na de pauze lagen niveau, tempo en amusementswaarde gelukkig allemaal een pakje hoger.

Naar goede gewoonte schoot KFCO Beerschot Wilrijk sterk uit de startblokken: direct druk, goed combinerend, met best wat dreiging over de flanken ook. En toen een voorzet van Maes tegen de arm van Michel belandde, legde ref Dierick de bal zonder enige aarzeling op de penaltystip. Maes trapte kalm binnen en de verdiende voorsprong stond reeds na minder dan tien minuten op het scorebord. Een mooie binnenkomer.

Was het de eerste warmte, feit is dat het tempo vanaf dat moment fameus terugviel en de wedstrijd meer weg had van een al te gezapig oefenmatchke dan van een Play-Off 2-duel met inzet. In aanvallend opzicht slaagden onze jongens er niet meer in spits Zoua te bereiken; het enige gevaar kwam er langs een poging van De Jonghe in het zijnet. Lokeren werd door een hoog verdedigende thuisploeg wel ver van het doel gehouden, zodat Rafa Romo enkel maar een toeschouwersrol kreeg.

En toch gingen de Waaslanders met een voorsprong de rust in. De gelijkmaker kwam er, net als de openingsgoal, eveneens op strafschop na handspel van François en een "panenka" van Skulason. De eerste Lokerse bal tussen de palen zowaar. Op slag van rust werd het dus zelfs nog 1-2: slechte controle van Prychynenko, een hoge voorzet van De Ridder en Hupperts die de bal beheerst in de verste hoek trapte. Totaal in tegenspraak met het spelverloop... maar langs de andere kant opnieuw veel te makkelijk weggegeven. Een verschrikkelijk slordig en allesbehalve overtuigend Lokeren profiteerde er optimaal van. Gek spelletje soms, dat voetbal.

Iets meer animo in de tweede helft, met een Lokeren dat tijdens de pauze duidelijk werd wakker geschreeuwd door Peter Maes. KFCO Beerschot Wilrijk kende een moeilijk vierde kwartier, en Romo moest goed plat op een schot van Cevallos. Pas rond het uur kwamen ook onze jongens weer beter in de wedstrijd. Echt uitgespeelde kansen creëren was er echter niet bij. Tot bij het ingaan van het slotkwartier Maes en Boulaouali met een perfecte één-twee Joren Dom afzonderden, en die trapte beheerst laag binnen. Twee-twee dus, en daar kon iedereen zich mee verzoenen.

* TOESCHOUWERS: 3.660

* SCHEIDSRECHTER: Dierick

* DOELPUNTEN: 9' Maes 1-0 (strafschop), 34' Skulason 1-1 (strafschop), 45' Hupperts 1-2, 76' Dom 2-2

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Prychynenko, Diarra, Van den Bergh, François (73' Hoffer), Van Hyfte (58' Boulaouali), Dom, De Jonghe, Octavio, Maes, Zoua (58' Mbombo)

* LOKEREN: Verhulst, Marzo (29' Monsecour), Skulason, Michel, Cevallos, Hupperts (75' Straetman), Rassoul, De Ridder, Marecek, Filipovic, Söder (80' De Sutter)

* GELE KAARTEN: Van den Bergh, Monsecour, Rassoul