Veel reacties na het veroveren van de eerste periode

 

Jimmy Hoffer:”Automatismen beginnen te renderen“

Erwin “Jimmy” Hoffer kroonde zich tot man van de match met twee assists én een doelpunt. Of met andere woorden een voet in elke goal. “Echt een super gevoel na deze match”, reageerde onze Oostenrijker. “We hebben er hard moeten voor knokken en in de twee helft op karakter gewonnen. Wie de doelpunten maakt is echt niet belangrijk. De ploeg primeert immers. Vandaag kende ik een uitstekende dag met twee assists en een goal. Ik ben zeer tevreden met onze eerste periodetitel. Na enkele weken beginnen de automatismen met de andere spelers te groeien en begrijp ik ook beter hoe ze telkens gaan lopen.”

Wat verwacht je van de tweede periode? “We zullen die op dezelfde wijze moeten aanpakken als de vorige. Het begint volgende week al direct met een moeilijke verplaatsing naar Cercle Brugge. Maar ook de match van vandaag op Union mag je niet onderschatten. Gemakkelijke wedstrijden in deze reeks bestaan niet.”

 

Alex Maes:”Moment van nu of nooit“

“Ik was eerlijk gezegd voor aanvang van de wedstrijd redelijk zenuwachtig”, bekende Alex Maes. “Een gezonde nervositeit. We speelden een mindere eerste helft. Dan besef je dat het na de rust een stuk beter moet want het was een moment van nu of nooit. Ons eerste doelpunt vond ik zeer mooi. Vlak nadien valt al meteen dat tweede doelpunt en vanaf dan kun je een stuk rustiger voetballen. We trokken echter iets te veel naar achter alhoewel Union sowieso moest gaan komen. De verdediging leverde vandaag opnieuw prima werk.”

In welke mate waren jullie op de hoogte van de tussenstand in Lier? “Ik wist van niets. Maar toen we die 0-1 scoorden werd wel geroepen dat OHL eveneens op 0-1 stond. We waren er niet mee bezig. Het kwam er immers gewoon op aan om onze match te spelen.”

Je scoorde je eerste doelpunt van het seizoen. Meteen één van de belangrijkste in je carrière? “Die 0-2 was inderdaad belangrijk. Jimmy Hoffer schermde de bal prima af en schoof hem perfect in mijn loop. Ik voelde richting doelman nog wel een beetje een adem van enkele verdedigers in mijn nek. Scoren was niet moeilijk. Ik wist dat de bal in de verste hoek moest geplaatst worden. Dat koel afwerken heb ik nog van in mijn periode bij Cappellen en Hades.”

En nu? “Vandaag gaan we deze zege nog uitgebreid vieren. Vanaf morgen staat de voorbereiding voor de tweede periode al terug op het programma. We mogen nu zeker niet gaan slabakken maar de lijn gaan doortrekken. In die tweede periode zullen OHL, Cercle Brugge en Lierse er ongetwijfeld vol voor gaan. Voor ons begint die tweede periode al onmiddellijk met een belangrijke match op Cercle. Een goed resultaat ginds bezorgt ons hopelijk opnieuw vleugels.”

Je sukkelde afgelopen week met je lies? “Ja, opgelopen op de vorige speeldag in de thuismatch tegen Roeselare. Bij een tackle met links bleef ik met mijn rechtervoet haken. Het werd deze week goed verzorgd met als resultaat dat ik geen hinder meer ondervond.”

 

Tom Van Hyfte:”Krijgen de kans niet om te gaan freewheelen“

“De afgekeurde goal van Union vond ik een cruciaal moment in de wedstrijd”, vond Tom Van Hyfte. “We hebben vandaag gedaan wat er van ons verwacht werd. Bovendien hielp ook Lierse ons maar die uitslag was uiteindelijk niet belangrijk voor de eerste periode.”

De eerste periodetitel kwam voor onze middenvelder niet echt als een verrassing. “Ik was overtuigd van de kwaliteit die er in dit team zit. De sterkte van de tegenstanders was voor aanvang van het seizoen voor mij moeilijk om in te schatten.”

En nu op naar de tweede periodetitel? “Eerst vandaag en mogelijk morgen ook nog, deze zege uitgebreid vieren. Nadien zal de technische staf ons niet de kans geven om de rest van het seizoen te gaan freewheelen. Een periodetitel krijg je immers niet op bestelling. Het is elke week en wedstrijd telkens hard knokken. We hebben ondertussen al meerdere matchen van de waarheid achter de rug. En zo gaan er ongetwijfeld nog meerdere volgen. We moeten dus scherp blijven.”

 

Arjan Swinkels:”Een prachtige week”

“De eerste helft speelden we niet zo goed ondanks het vertrouwen dat er in de spelersgroep heerste”, stelde Arjan Swinkels. “We voelden dat er niet te veel risico’s mochten genomen worden. Bij de rust stond het nog 0-0 maar in de tweede helft maakten we snel het verschil. Op nauwelijks drie minuten maakten we toen twee doelpunten.”

Swinkels heeft zijn bedenkingen bij de competitieformule in 1B. “Dit systeem is toch zeer vreemd. Je pakt vandaag die eerste periodetitel. Indien je nu alles op zijn beloop zou laten en daardoor op het einde van het seizoen op een zevende of achtste plaats zou eindigen, speel je eerst voor promotie. Kom je niet als winnaar uit die 2 wedstrijden, kan je de volgende weken vervolgens gaan spelen om de degradatie te ontwijken. Maar onze technische staf zal het zo ver niet laten komen.”

Voor jou kan het geluk deze week wellicht niet op? In het begin van de week vader geworden en nu de eerste periode pakken. “Inderdaad een prachtige week. Mijn geluk kan niet op. Voor de tweede maal papa. Wel weer even wennen door die slapeloze nachten. Het zal de pret vandaag alleszins niet drukken.”

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees

© 2018 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours