Onze wedstrijdbalschenker: Bakkerij Manus

 

Bakkerij Manus laat onze Mannekes dagelijks lekker ontbijten

Wij hadden een gesprek met zaakvoerder Herman Janssens van Bakkerij Manus die zaterdag voor de wedstrijd tegen AFC Tubize wedstrijdbalschenker is en dagelijks het overheerlijke brood voor onze spelerskern levert.

Hoe en wanneer is het bedrijf Manus ontstaan? Hoe is de groei verlopen?

Na mijn schooltijd ben ik bij enkele gerenommeerde bakkerijen gaan werken om de knepen van het vak te leren. Na enkele jaren was het moment aangebroken om zelf iets te proberen en ik kocht een bakkerijtje in Brasschaat. Na een tijdje met mijn vrouw in de winkel te hebben gestaan moest er toch al gauw wat personeel bij komen. Enkele jaren later was het klantenbestand toegenomen en moest er ook meer personeel komen en een grotere bakkerij. Ik kocht het aanpalende pand en verbouwde heel de winkel. Op hetzelfde ogenblik zijn we in Kapellen aan de Antwerpsesteenweg gestart met een 2de vestiging. Enkele jaren geleden bleek de winkel in Kapellen ook te klein en hebben we een nieuwe winkel gebouwd aan de Dorpsstraat in Kapellen. Dit jaar 1 maart bestaat Manus 25 jaar en dat zullen ze in Brasschaat zeker merken…

Hoeveel werknemers telt het bedrijf?

Ik startte samen met mijn vrouw maar was genoodzaakt al gauw wat personeel bij te nemen. In het begin losten we dat op met studenten maar al gauw groeide Manus uit tot iets heel groot. Nu 25 jaar later zijn we met 30 vaste medewerkers en een 40- tal studenten aan de slag.

Als ik goed gezien heb zijn er twee vestigingen maar leveren jullie nog vers aan in andere winkels?

Wij leveren wel aan andere winkels, Bonitas aan de Edegemsestraat in Mortsel is er daar een van. Marianne Vercauteren verkoopt er ons hele assortiment van het kleinste koekje tot de grootste taart. Verder hebben wij nog enkele klanten in Berchem, Edegem en Kalmthout. Deze winkels zijn koude bakkers zoals dat heet of slagerijen die ook wat groenten en fruit en daarbovenop onze broden verkopen.

Wat is Manus Bis?

Manus Bis is een restaurant boven de bakkerij in Kapellen aan de Dorpstraat 78. U kan er alle dagen terecht voor een ontbijt ‘s morgens of een lunch in de namiddag. Er zijn een 30 plaatsen voorzien in een zeer mooie aangename verbruikerszaal. Het ontbijt is in buffetvorm en de lunch à la carte. De kaart is niet heel uitgebreid maar toch kan iedereen zijn gading er wel vinden. Reserveren is wel de boodschap.

Hoe kwam u in contact met Beerschot Wilrijk?

Ik behoor tot een groepje van 6 personen, vrienden die graag voetbal kijken. Omdat iedereen er mee instemde kochten we een jaar of 8 geleden onze eerste abonnementen. Enkelen onder ons gingen daarvoor al jaren kijken naar het voetbal van achtereenvolgens Beerschot, Germinal Beerschot en allen volgden we de verdere evolutie van de club. Hoe kan ik dit het best formuleren. In de periode die voorafging aan het huwelijk met Wilrijk kwamen we af en toe en durfde ik al eens een loge huren om met een gezellige groep naar een wedstrijd te komen kijken. En nu…jaren later en enkele titels verder zorg ik dagelijks voor het ontbijt van de spelers.

Hoe is de samenwerking met Beerschot Wilrijk?

De samenwerking met de club is in orde. Wij steunen hen graag met onze producten. Het feit dat wij uitgenodigd worden door het bestuur om eens te komen kijken vanuit een andere tribune en in een andere formule zegt genoeg over het wederzijdse respect en getuigt van een mooie samenwerking.

Bedankt voor dit gesprek en namens de ganse Beerschot Wilrijkfamilie van harte gefeliciteerd met jullie jubileum en hopelijk kunnen we in maart in plaats van brood een kampioenentaart bestellen.

Ga gerust eens een kijkje nemen naar een aantal mooie creaties van het bakkerij Manus team www.patisseriemanus.be

 

Tekst: Koen Truyens

 

Wilt u ook eens uw bedrijf of een individu in de schijnwerpers plaatsen en de aftrap geven voor de wedstrijd van KFCO Beerschot Wilrijk, neem dan contact op met Nicolas Van Camp, [email protected] 0499 34 93 80

© 2018 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours