Onze tegenstander K Bocholter VV doorgelicht

Een nieuw seizoen, nieuwe tegenstanders maar de geschiedenis is zoals ze is. Elke thuiswedstrijd wordt onze tegenstander grondig doorgelicht. Ploegen met een geschiedenis om u tegen te zeggen, met net zoals wij een eerste klasse verleden, fusieploegen met een rijke voorgeschiedenis maar ook ons beste Frans mogen we boven halen. Kortom een seizoen om naar uit te kijken. Deze week maken we kennis met:

K BOCHOLTER VV

Opgericht in 1923  - Stamnummer 595 -  Clubkleuren Wit - Zwart

Stadion Damburgstadion, Eikenlaan 4, 3950 Bocholt

Voor onze laatste voorstelling van dit seizoen laten we u ontdekken dat elke uitspraak in het voetbal een oorsprong heeft. “Er zit muziek in het elftal” komt letterlijk van K Bocholter VV, de club werd namelijk opgericht tijdens de pauze van de muziekrepetitie op aanraden van Jan Roberscheuten in 1923. In 1925 begon de club aan haar eerste voetbalseizoen in 4de provinciale. Drie seizoenen na elkaar speelde men kampioen en in 1931 slaagde men er zelfs in de nationale Bevorderingsreeksen, de toenmalige 3de klasse, te bereiken. Het succes duurde slechts één seizoen.

Na jaren in de Provinciale reeksen vertoefd te hebben, slaagde Bocholter VV aan het eind van het seizoen 1961 – 1962 om nogmaals naar Bevordering, ondertussen 4de klasse, te promoveren. Deze keer was het verblijf voor twee seizoenen. De sterkste periode van K Bocholter VV werd ingezet op het einde van de 20ste eeuw. In 1998 promoveerde de club naar nationaal niveau na het behalen van de titel. Drie seizoenen (1999 – 2000) later vierde men zelfs de promotie naar 3de nationale waar ze tot op heden verblijven.  Twee uitschieters in de 15 seizoenen 3de nationale, 2004 – 2005 kon Bocholt zich redden via de eindronde, in 2011 – 2012 verloor het in de eindronde van UR La Louvière Centre en miste zo de promotie naar 2de.

Dit jaar worden de “Torenkruiers” opnieuw veroordeeld tot het spelen van de eindronde. Dit wil echter niet zeggen dat het zondag een “overlopertje” wordt. Beerschot Wilrijk zal van zijn eigen kracht moeten uitgaan en spelen met hetzelfde enthousiasme als de afgelopen wedstrijden om ook deze opdracht tot een goed einde te brengen. Mocht u zondag een Bocholtenaar tegenkomen die zich afvraagt waarom K Bocholt VV niet kan meestrijden voor de hoofdprijs, vertel hem dan dat Bocholt het meeste gewonnen matchen, op Beerschot Wilrijk na, heeft namelijk 19 maar iets te veel verlieswedstrijden, 9, thuis tegen Walhain CG, SP Hasselt en Oosterzonen, op verplaatsing werd het onderspit gedolven tegen Berchem Sport, Cappellen, Woluwe Zaventem, Hamoir, Grimbergen en Union La Calamine. Iets te veel om mee te strijden voor de hoofdprijs.

En zo wordt het seizoen komende zondag beëindigd, hopen we dat jullie genoten hebben en vooral iets opgestoken hebben van onze doorlichtingen van de tegenstrevers. Het komende seizoen blijven we onze tegenstanders doorlichten en rekenen we op jullie leesbereidheid.

Tene Quod Bene

Tekst: Koen Truyens

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours