Eerste reacties na het veroveren van de derde titel op rij

Jimmy Fockaert: ”Ik heb de bal nog geraakt”

 

De enige vraag die zich in het feestgewoel na het veroveren van de titel stelde, welke speler het allerlaatste doelpunt op zijn naam mocht schrijven. “Ik had het gevoel de bal nog geraakt te hebben”, stelde Jimmy Fockaert. “Uiteindelijk maakte het ook niet uit want de titel was binnen. In de 90ste minuut, eigenlijk in blessuretijd, nog scoren, is een ongelooflijk scenario. Op het veld wisten we de tussenstand van Oosterzonen niet en dan was het toch belangrijk om deze match met een zege af te sluiten. Stel je even voor dat de grensrechter nog voor buitenspel zou fluiten. Ik kan me niet voorstellen wat er dan zou gebeurd zijn. Het gevoel om deze titel te veroveren, valt echt niet te beschrijven. Zo iets kan je enkel maar op het Kiel meemaken.”

Jimmy verlaat na één seizoen Beerschot Wilrijk al onze club. “Ik heb op uitzondering van één seizoen in tweede, steeds in derde klasse gespeeld. Twee jaar geleden toonde Beerschot Wilrijk al interesse maar ik koos toen nog voor Cappellen. Maar ze bleven me een jaar later ook nog steeds volgen. Dan liet ik die kans geen tweede maal meer liggen om voor deze mooie club te spelen. Ik wist op voorhand dat het maar voor één seizoen zou zijn. Ik heb zeker geen spijt om hier gespeeld te hebben. Mogelijk had ik er persoonlijk meer van verwacht maar ik zal altijd met een zeer positief gevoel over deze periode bij Beerschot Wilrijk terugdenken. Het is echt apart om op dit niveau bij zo'n club te spelen. Deze periode zal voor altijd in mijn herinnering blijven.”

 

Hernan Losada:”Een onwaarschijnlijk einde van de competitie“

 

Ook Hernan Losada claimde het winnende doelpunt op zijn naam. “Het veroveren van deze titel is echt waanzinnig”, reageerde Hernan na afloop. “Niet alleen voor mij want de volledige spelersgroep heeft zeer hard voor deze titel gewerkt. Een seizoen kan niet beter eindigen dan dit. Zelfs op voorhand zou je dit niet kunnen inbeelden. Echt niet normaal. Dit heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière. Bij de jeugd speelde ik in Argentinië al eens kampioen maar deze titel is buiten alle proportie. We worden immers kampioen met de allerlaatste actie van het seizoen. Dit is toch onbeschrijfbaar. Volgens mij ging mijn schot rechtstreeks binnen. De arbiter bevestigde het achteraf toch ook zo.”

Hernan liet de titel bijna vanop de stip liggen. “Die misser was inderdaad pijnlijk. Ik heb tijdens het seizoen echter vier strafschoppen omgezet die veel belangrijker waren dan deze van vandaag. De belangrijkste was vorige zondag op Ciney want toen was de promotie meteen binnen. Vandaag was ons doel, de promotie, al bereikt.”

Hoe heeft Hernan dit seizoen ervaren? “We hebben moeilijke momenten gekend maar zijn steeds zeer hard blijven werken. In deze groep zitten immers geen dikke nekken of overbetaalde spelers. Met een andere spelersgroep was deze prestatie zeker niet mogelijk geweest."

Hernan mocht voor aanvang van de laatste competitiematch de trofee in ontvangst nemen voor het Manneke van het seizoen. “Ik had tegen de andere spelers enkele minuten voor de match op gang werd gefloten, gezegd dat enkel deze volledige spelersgroep het Manneke van het seizoen kan zijn. Ik verdien dit niet maar elke speler van deze fantastische groep. We hebben allen even hard voor deze titel gewerkt. Ik ben uiteraard wel zeer dankbaar dat de fans mij gekozen hebben.”

 

Jef Snyders:"Over deze titel wordt nog jaren gesproken"

 

“Echt fantastisch om deze titel mee te maken”, reageerde Jef Snyders na zijn derde titel met KFCO Beerschot Wilrijk. “De eerste titel is natuurlijk altijd speciaal maar over deze in derde klasse zal nog jaren gesproken worden. Met deze titel schrijven we geschiedenis in België. Op het allerlaatste moment de titel pakken, is toch onbeschrijflijk. Het kon niet mooier gespeeld worden. Ongeveer gelijkaardig met ons seizoen dat met ups en downs verlopen is. De laatste weken pakten we 12 op 12. Eigenlijk zag je vandaag ons volledig seizoen in één match terug.”

Hoe heeft Jef zelf deze wedstrijd beleefd? “Ik heb deze week zeer ontspannen naar deze wedstrijd toegeleefd. Maar tien minuten voor aanvang van de match kreeg ik toch de titelstress te pakken. Ook al was het reeds de derde maal op rij voor mij. Voor mezelf gaf het een extra druk omdat ik die derde titel toch wou binnenhalen. Maar achteraf bekeken, echt onbegrijpelijk. Een enorme ontlading. Twee minuten voor tijd vrees je nog even dat het niet waar gaat zijn. De doelstelling was hoe dan ook toen al bereikt.”

Hoe heb je het seizoen ervaren? “We hebben zeer veel kritiek over ons heen gekregen dit seizoen. Soms terecht maar ook meermaals onterecht. Het is een super zwaar seizoen geweest met onder andere het ontslag van de coach en het vertrek van Davy De Smedt. Maar als je dan ziet dat de fans 10 minuten voor het einde van de match vandaag , het veld al wilden bestormen, dan hou je toch een goed gevoel over.”

En de toekomst van Jef? “Deze week zal ik ongetwijfeld met de club rond de tafel gaan zitten. Ik wil laten zien nog een reeks hoger aan te kunnen en de concurrentie met een nieuwe doelman aan te kunnen gaan. “

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Kristof Vermeulen / Jan Mees

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours