'Vrienden van het Olympisch Stadion' ambitieus voor nieuw seizoen

 

De start van de competitie in 1B, komende vrijdag met de wedstrijd KFCO Beerschot Wilrijk – Union, nadert met rasse schreden. Her en der wordt er in ons stadion nog volop getimmerd om alles op tijd klaar te krijgen. Ook de Vrienden van het Olympisch Stadion (VOS) staan aan de vooravond van een uiterst interessant seizoen. Daarom even een overzicht.

De 'Vrienden van het Olympisch Stadion' werden ondertussen ruim drie jaar (2 april 2014) geleden boven de doopvont gehouden. “Ja, net na de verovering van onze titel in eerste provinciale”, bevestigt Peter Caubergh, één van onze stuwende krachten achter dit initiatief. “Zelf deed ik in die tijd, en nu nog trouwens, de reeks rond ‘Rats on Tour’ voor ons clubmagazine ‘Beerschot Wilrijk Echo’. Bestuurslid Walter Damen legde me tussen pot en pint het concept uit waarbij een groep sponsors jaarlijks een groep fondsen zou generen om de huur van ons Olympisch Stadion te kunnen betalen aan de Stad Antwerpen. We hebben er meteen werk van gemaakt. Een groep Beerschot Wilrijk-vrienden werd uitgenodigd voor een groot event. Na die avond zegden meteen 25 mensen toe. Fred Lenders, Nick Jansen en Marc Bleys zetten meteen hun schouders er onder en al snel zaten we hierdoor aan 50 leden. Zo is die groep de afgelopen jaren verder gestaag gegroeid om in de eerste amateurklasse te eindigen met een 100-tal leden.”

Kortom missie gelukt? “Ja zonder probleem maar er kunnen uiteraard nog steeds mensen extra aansluiten. Buiten de huur van het stadion zorgen de ‘Vrienden van het Olympisch Stadion’ immers ook voor promotie of steun aan onze jeugd of investeerden ze in de uitbouw van onze spelerskern. Meermaals per seizoen worden druk bijgewoonde events georganiseerd op diverse locaties in de stad.”

Wat bekomt een lid van de VOS in ruil voor zijn lidmaatschap? “Een VOS-lid krijgt in ruil voor lidmaatschap een Vip-abonnement met een zitje in de hoofdtribune voor de competitiewedstrijden in het Olympisch stadion van KFCO Beerschot Wilrijk. Bovenop bekom je net zo veel vouchers als er thuiswedstrijden zijn in de reguliere competitie (14 dit seizoen) die je evenwel volledig vrij mag aanwenden en kan inruilen voor een inkomticket. Zo zou je bijvoorbeeld voor sommige matchen vier vouchers kunnen gebruiken en bij andere geen enkele. Het staat je vrij om die vouchers in te ruilen voor eender welke thuismatch. Gemiddeld beschik je dus over twee seats per competitiematch. Ieder VOS-lid heeft bovendien toegang tot de exclusieve ‘Olympic Lounge’, de nieuwe benaming voor het vroegere VOS-café. Deze Olympic Lounge was trouwens één van de laatste grote realisaties van onze betreurde CEO Marc Steenackers. In deze Olympic Lounge kan je vanzelfsprekend voor aanvang van de match iets komen drinken. Er is ook een restaurantgedeelte met plaats voor 80 à 100 personen om in buffetvorm iets te eten. Kortom ideaal om ook contacten te leggen met andere VOS-leden. De leden krijgen op geregelde tijdstippen een VOS-Nieuwsbrief en ons clubmagazine Beerschot Echo in hun mailbox toegezonden met het meest recente nieuws over onze club.”

Voor welk bedrag ben je volwaardig lid van de ‘Vrienden van het Olympisch Stadion’? “Vorig jaar bedroeg de bijdrage 1.500 euro. Nu we de promotie naar het profvoetbal realiseerden, kwam er een lichte verhoging naar 1.652,07 euro of inclusief BTW 1.999 euro. Dat laatste bedrag is een beetje symbolisch aangezien het jaar 1999 gelijk staat met het 100-jarig bestaan van Beerschot. Indien een huidig lid een nieuwe ‘vriend’ aanbrengt, dan krijgt hij het lidmaatschap nog aan het oude tarief.”

Befaamd zijn ondertussen de originele en druk bijgewoonde VOS-events. “Ja, we organiseren er een zes tot zeven per seizoen. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een event op het Antwerpse stadhuis, in het gloednieuwe havenhuis of zelfs een heerlijke BBQ in een grote tent op de middenstip van ons eigen Olympisch Stadion.”

Kan je ook VOS-lid worden met een groepje? “Uiteraard. Zo is de groep 13Forever bijvoorbeeld lid en gebruiken ze hun toegangstickets voor een goed doel. Maar je kan ook met een groepje van laat ons zeggen 4 man lid worden en je tickets onderling verdelen. Dat staat je helemaal vrij.”

Is er voor het nieuwe seizoen iets veranderd in vergelijking met de voorgaande jaren? “Nu ga je als VOS-lid ook toegang krijgen tot de Hall of Fame waar na afloop van de thuismatchen een afterparty wordt georganiseerd. Je krijgt nog steeds een vermelding de borden aan de ingang van het logecomplex, regelmatig een VOS-brief waarin bedrijven zich kunnen voorstellen aan de leden en de logehouders.”

Is er een maximum capaciteit qua leden? Jullie willen naar het schijnt groeien naar het symbolische getal van minimum 113 leden, naar stamnummer van het oude Beerschot of zelfs naar 155 (stamnummer KFCO Beerschot Wilrijk)? “Er is nog steeds voldoende plaats in onze tribune. Geen probleem dus. De 100 leden van vorig jaar hebben we reeds bereikt en zullen we de komende dagen overschrijden. Maar het streefcijfer dit seizoen ligt in de buurt van 110 à 120 leden.”

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees