Verslag Patro Eisden Maasmechelen - KFCO Beerschot Wilrijk

 

SIMPELE ZEGE LEVERT EINDRONDETICKET OP

PATRO EISDEN MAASMECHELEN - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  0 - 2

Ook het voorbije voetballoze weekend heeft de Kielse pletwals niet kunnen ontregelen, laat staan afremmen. KFCO Beerschot Wilrijk pikte vanavond gewoon weer aan met de successenreeks en liet zijn twintigste competitiezege (op 23!) optekenen. Met die nieuwe driepunter bereikten onze kampioenen meteen hun eerste sportieve doelstelling, namelijk de kwalificatie voor de eindronde. Want de voorsprong op het nummer vijf in de rangschikking is inmiddels onoverbrugbaar. Met toch nog zeven wedstrijden voor de boeg een prestatie om "U" tegen te zeggen.

Hoe dan ook, heel diep moest paars-wit vandaag niet uit het krachtenrsenaal putten om te winnen. Patro toonde zich immers van zijn slapste kant, bood onze jongens het openingsdoelpunt op een gouden schoteltje aan en kon geen vuist maken. Halfweg stond de veilige voorsprongmarge al op het scorebord. Losada en Messoudi waren onze schutters van dienst.

Het doelpunt van Hernan Losada:

Beter kon de wedstrijd moeilijk beginnen, want toen Hernan Losada al na minder dan vijf minuten met een afstandsschot(je) uitpakte, liet thuisdoelman Knipping de bal nogal knullig door armen en benen glippen... en kregen onze jongens de voorsprong netjes cadeau. Met dank! Patro was hierdoor helemaal van slag, ging slordig combineren en stapelde de foutieve inspeelpassen op, zodat KFCO Beerschot Wilrijk makkelijk het spelbeeld kon bepalen. Van den Bergh, Placca en Losada versierden in die periode elk een kans op een tweede doelpunt, maar hun pogingen misten de goede richting. De toon was evenwel gezet. 

Zelfs zonder het tempo op te drijven bleven onze jongens heer en meester. De thuisploeg kreunde onder de Kielse druk en maakte zelf weinig tot niks klaar. Pas in minuut 25 werd doelman Clepkens voor het eerst echt gesolliciteerd, en dan nog omdat hij even werd aangespeeld door... ploegmaat Jan Van den Bergh. Makkelijk zat, allemaal. Het was gewoon wachten op doelpunt nummer twee, en dat kwam er toen een voorzet van Alex Maes op de paal belandde en de goed gevolgde Mo Messoudi netjes binnentikte. 0-2, de vingers konden nu helemààl in de neus.

Coach Marc Brys stuurde na de pauze Vlad Rusu de wei in, voor de eerder onzichtbare Placca... en de Roemeen kreeg al direct een mogelijkheid op de 0-3 maar mikte in het zijnet. KFCO Beerschot Wilrijk ging verder op het elan van de eerste helft, en bleef dus op alle vlakken beter dan de thuisploeg. Ook Maes en Losada werden voor het Patro-doel afgezonderd. Thuisdoelman Knipping wiste daarbij zijn vroege misser helemaal uit door twee maal attent in de voeten van onze kampioenen te duikelen.

Kwartieren vijf en zes waren eerder overbodig. Het tempo verwaterde, samen met de spektakel- en amusementswaarde. KFCO Beerschot Wilrijk vond het - met die nul-twee op het scorebord - wel goed zo... en Patro bleef maar aanmodderen. Te gemakkeliijk dus... maar wel professioneel uitgespeeld.

* TOESCHOUWERS: 3.000

* SCHEIDSRECHTER: Claes

* DOELPUNTEN: 4' Losada 0-1, 38' Messoudi 0-2

* PATRO EISDEN: Knipping, Janssen, Sarkic, Farin, Wala Zock, Ella Ella, Etien, Cosse, El Guennouni (64' Zotti), Bannister (46' Odutayo), Wielemans (61' Piras)

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Pereira, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Pietermaat, Geudens (80' Schaessens), Messoudi (88' Vermeiren), Maes, Losada, Placca (46' Rusu)

* GELE KAARTEN: Farin, Janssen, Knipping, Etien, De Jonghe

* RODE KAARTEN: geen