Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - Lierse SK

 

 

Late gelijkmaker van Jimmy Hoffer

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - LIERSE SK  1 - 1

Nee, dit was niet direct de algemene repetitie voor de finalewedstrijd van volgende zondag deze namiddag op het Kiel. Maar niemand die daar echt om maalde. Iedereen, spelers én supporters, zat met z'n gedachten al duidelijk bij die allesbeslissende match(en) tegen Cercle Brugge. Niet echt verwonderlijk. Dat dit 'oefenduel' uiteindelijk op 1-1 eindigde, is dan ook alleen maar voer voor de statistieken. 

Het waren onze jongens die voor het eerste gevaar zorgden maar de pogingen - en rebounds - van achtereenvolgens François, Messoudi en Mbombo belandden naast, over ofwel in de grijpgrage armen van Lierse-doelman Rakovski. Geen Kielse doelpunten dus in de beginfase. Maar net voor het halfuur wél bingo voor de bezoekers. Via Yagan die vanop twintig meter de bal mooi voorbij Romo in de bovenhoek krulde. Het eerste schot tussen de palen en direct binnen. Qua efficiëntie kan dat tellen.

Op dat moment had Marc Brys alweer een speler geblesseerd zien uitvallen. Na Pietermaat, Maes en Dom vorig weekend was het vandaag de beurt aan Richard Mbombo om, na wat op en onschuldig duel leek, vroegtijdig, en met een spierblessure, de kleedkamer op te zoeken. Ongelegen allemaal. Net voor de rust verdubbelde Lierse ei zo na zijn voorsprong, maar het schot van Binst cambrioleerde uiteindelijk - en gelukkig - net naast...

KFCO Beerschot Wilrijjk probeerde in de tweede helft wat meer druk naar voren te ontwikkelen maar dat leverde weinig tastbaars op. Te veel slordigheden in de opbouw en overhaasting bij de afwerking (twee keer Hoffer op rij) zorgden er voor dat de wedstrijd nooit beklijvend werd. Want ook Lierse bakte er na de pauze weinig tot niks van. Wat we nog wel zagen? Het debuut van Rubin Okotie en een gretige invalbeurt van Hernan Losada.

Voor de rest bleef de Kielse handrem grotendeels opstaan en was het speculeren om niet geblesseerd te geraken. Het goede voetbal bleef achterwege. Opgespaard voor volgende zondag allicht... Of nee, toch niet. In de slotminuut klom paars-wit toch nog op gelijke hoogte. Voorzet Messoudi, kopbal Hoffer: 1-1.

En laat Cercle Brugge nu maar komen.

* TOESCHOUWERS: 4.705

* SCHEIDSRECHTER: Van Damme

* DOELPUNTEN: 26' Yagan 0-1, 90' Hoffer 1-1

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Prychynenko (70' Losada), Swinkels, Van den Bergh, François, Van Hyfte, De Jonghe, Tanor (64' Okotie), Messoudi, Hoffer, Mbombo (18' Octavio)

* LIERSE: Rakovski, Buyens, Elgabas, Yakubu, Bourdin, Weuts, Wils, Badibanga (76' Janssens), Binst (90' Poelmans), Ntambwe, Yagan (86' Allach)

* GELE KAARTEN: Weuts, Prychynenko, Buyens, Janssens, Romo

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

De wedstrijdbeelden in drie minuten: