Verslag KFCO Beerschot Wilrijk - KSK Heist

 

EN DAT IS NUMERO TWAALF...

KFCO BEERSCHOT WILRIJK - KSK HEIST  4 - 2

De niets ontziende en alles verwoestende Kielse storm is nog lang niet uitgeraasd. Ook Heist bleek een maatje te klein voor het elftal van Marc Brys, dat de wedsttijd al heel vroeg in een beslissende plooi leek te hebben gelegd. Al dreigde het in het vierde kwartier toch nog mis te gaan lopen, toen de vrank en vrij voetballende bezoekers twee keer tegenscoorden. De goals van een kwikzilveren Fessou Placca en Hernan Losada bleken uiteindelijk toch voldoende voor de twaalfde overwinning op rij. Want daarna zorgde Jan Van den Bergh met een kopbaldoelpunt tegen zijn ex-ploeg weer voor een ruimere winstmarge.

De tegenstander in een minimum van tijd definitief uittellen. Dat is wat KFCO Beerschot Wilrijk vanavond probeerde. En als gevolg van een blitzstart (tegen zowat tweehonderd kilometer per uur, schatten we) flikkerde er na amper zes minuten al een twee-nul op het scorebord. Eerst verzilverde Fessou Placca zijn eerste basisplaats met een doelpunt, na aangeven van Alex Maes. Even daarna schudde Hernan Losada een technisch hoogstandje uit zijn Argentijnse toverschoenen en plaatste hij de bal in de verste hoek voorbij Stroobants. Even indrukwekkend als efficiënt. De "tien tien"-gezangen rolden van de Olympische tribunes.

Zo'n vaart liep het echter niet. Zoals dat in het voetbal wel vaker gebeurt, viel het tempo daarna fameus terug, nam gemakzucht de bovenhand op concentratie en sloop er meer en meer 'afval' in de Kielse aanvalsacties. Hierdoor kwamen ook de bezoekers iets meer in de wedstrijd. Via Webers en 'oude bekende' Dries Ventôse, maar Clepkens en Swinkels neutraliseerden die dreiging. Terwijl een offside-vlaggetje van de grensrechter Heist van de aansluitingstreffer hield.

Toch legden onze jongens nog voor de pauze een derde bal in het netje. Het was weer Fessou Placca die zijn snelheid, sluwheid en opportunisme demonstreerde bij een diepe voorzet van Mo Messoudi en ondoortastend optreden van de bezoekende defensie. Zo trok paars-wit met een drie-nul-voorsprong én de vingers in de neus de rust in.

Het vierde kwartier was ronduit teleurstellend. Zwak zeg maar. Niet alleen ging KFCO Beerschot Wilrijk plots te afwachtend voetballen, een met meer lef spelend Heist scoorde bovendien twee keer, onder mee met een vrijschop waarop Mika Clepkens zich danig verkeek. Plots terug spanning in de Kielse tent dus. 

Wel spanning maar geen paniek. Onze geschrokken Mannekens schakelden in de resterende tijd immers weer een versnelling hoger, en het was Jan van den Bergh die een vrije trap van Alex Maes netjes binnenkopte. Het doelpunt van 'de Jean' werd met evenveel vreugde als opluchting onthaald. In de slotfase kwam de net ingebrachte - en gretige - Simon Vermeiren nog dicht bij de 5-2,. Twee keer zelfs maar zijn pogingen werden in extremis nog op de lijn gered door respectievelijk een teruggesnelde verdediger en doelman Stroobants..

Toch werd het nog (een beetje) een einde in mineur voor onze jongens, toen Hernan Losada van een iets te overijverige ref De Cremer een rechtstreekse rode kaart onder de neus gestoken kreeg, na een iets te drieste tackle op Santoro.

* TOESCHOUWERS: 6.240

* SCHEIDSRECHTER: De Cremer

* DOELPUNTEN: 2' Placca 1-0, 6' Losada 2-0, 43' Placca 3-0, 53' Kabeya 3-1, 61' Challouk 3-2, 73' Van den Bergh 4-2

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, François, Swinkels, van den bergh, De Jonghe, Pietermaat, Schaessens, Messoudi (78' Vermeiren), Maes, Losada, Placca

* KSK HEIST: Stroobants, Wijns (79' Santoro), Webers, Badiane, Grant (46' Troonbeeckx), Challouk, Kabeya, Tambeur (79' Vrijsen), Nwadikwa, Regnier, Ventôse

* GELE KAARTEN: Regnier, Messoudi, Wijns, Tambeur, De Jonghe, Troonbeeckx

* RODE KAARTEN: 88' Losada

Foto's: Jan Mees

Het beeldverslag: