Verslag KFC Oosterzonen - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Na de pauze de puntjes op de i

KFC OOSTERZONEN - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  2 - 3

KFCO Beerschot Wilrijk heeft in de stille Kempen zijn eerste stap richting Heizel gezet. Het kampioenenensemble van Marc Brys voetbalde ook nu weer fris van de lever en zette in de tweede helft een vroege achterstand om in een mooie overwinning. Oosterzonen werd bij momenten weg- en platgewalst maar pakte in de slotfase toch nog uit met een alles-of-niks-offensief, zodat de winstmarge uiteindelijk minder uitgesproken was dan paars-wit verdiende. Slotsom: een sterke prestatie én we bekeren verder. Iedereen content.

Een schot van Alex Maes dat op de lijn wordt weggeveegd, een vrije trap van De Jonghe en een deviatie van Tom Van Hyfte telkens tegen de onderkant van de deklat... beter kan je bezwaarlijk aan een wedstrijd beginnen. En toch keek KFCO Beerschot Wilrijk na tien minuten tegen een 1-0-achterstand aan, want de thuisploeg had aan één kans genoeg om te scoren. Een veel te simpel doelpunt eigenlijk. Oosterzonen schakelde snel om, Yan De Maeyer zette vanop rechts voor en centraal kon Van Aerschot via een ongelukkige deviatie van Joren Dom al te makkelijk binnenduwen.

In de achtervolging dan maar... en dat deden onze jongens goed. Of zeg maar prima. Schitterend zelfs. De bal circuleerde snel door de thuisrangen, wat nog drie goede doelkansen opleverde. Zo kwam Placca een schoentip te laat om een voorzetschot van Losada binnen te duwen, kon Placca een indrukwekkende rush over de ganse lengte van het veld niet afronden en zag Van Hyfte een poging met een kattepootreactie van Jaa in extremis gered worden. Geen tikkeltje meeval voor KFCO Beerschot Wilrijk, want op basis van het veldoverwicht, het overdonderend balbezit en het aantal doelkansen was deze één-nul-tussenstand ronduit onverdiend.

Zelfde eenrichtingsbeeld na de pauze, maar nu vertaalden onze jongens het overwicht ook op het scorebord. Zo kopte Arjan Swinkels al vroeg een hoge voorzet van Hernan Losada onhoudbaar binnen. De aanvalsgolven bleven richting Jaa gaan en het was uiteindelijk Fessou Placca die zijn ex-ploegmaats de das omdeed met een heerlijke krul schuin randje grote rechthoek. De bal paste perfect in de bovenhoek. Netjes afgewerkt zeggen we dan.

Tussendoor zag KFCO Beerschot Wilrijk wel Jimmy De Jonghe geblesseerd uitvallen, toen hij in een onschuldig duel zijn knie verdraaide. Onze linksback werd onmiddellijk afgevoerd en gaat maandag onder de scan om de ernst van de blessure te kunnen vaststellen. Brute pech en bang afwachten.

Trainer Marc Brys bracht Youssef Boulaouali in en verschoof intern enkele pionnen maar dat ging niet ten koste van het vlotte combinatiespel. En toen Hernan Losada aan de tweede paal een lage voorzet van Fessou Placca binnentrapte leek het Oosterzonen-varkentje gewassen. Hoewel, toen de voet even van het gaspedaal ging, groeide de thuisploeg toch weer in de wedstrijd. Molenberghs knalde vanop afstand de aansluitingstreffer binnen... en ook daarna werd het nog enkele keren (al te) warm voor de kooi van Rafa Romo. De kwalificatie kwam echter niet meer in gevaar. Laat de eersteklassers in de volgende ronde maar naar het Kiel komen. We zijn er klaar voor!

* TOESCHOUWERS: 1.200

* SCHEIDSRECHTER: Claes

* DOELPUNTEN: 11' Dom 1-0 (own-goal), 48' Swinkels 1-1, 68' Placca 1-2, 80' Losada 1-3, 85' Molenberghs 2-3

* KFC OOSTERZONEN: Jaa, Schops, Bastiaens, De Maeyer (76' Molenberghs), Farin, Van Aerschot, Maes (57' Janneh), Benhamou, Moustafa, Mayele, Augustynen (74' Cools)

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Dom, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe (55' Boulaouali), Pietermaat, Van Hyfte, Messoudi (88' Octavio), Maes, Losada, Placca

* GELE KAARTEN: Bastiaens, Benhamou, Van Hyfte

* RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees