Trainer Stijn Vreven evalueert ...

 

"De instelling is goed. Iedereen is mee in het verhaal"

 

De voorbereidingscampagne op het seizoen 2018-2019 is net voorbij halfweg. Vierentwintig trainingsdagen hebben de spelers van KFCO Beerschot Wilrijk er inmiddels opzitten, met daarin netjes verpakt: een stageweek in het Nederlandse Delden en vijf oefenwedstrijden. De competitiestart in en tegen Tubeke dient zich aan over exact drie weken. Tijd dus voor een evaluatie, en daarvoor klopten we aan bij trainer Stijn Vreven. Of wat dacht u?

"Ik ben een tevreden coach want ik merk dat iedereen in de groep meegaat in ons verhaal", lachte hij daarstraks na het 1-1-gelijkspel tegen Waasland-Beveren. "KFCO Beerschot Wilrijk heeft een uitgebreide groep ter beschikking van zesentwintig A-kernspelers met daarbovenop ook nog eens een handjevol jonge beloften. En ieder van hen geeft een gedreven indruk, werkt keihard én staat open voor onze manier van spelen. Verder proberen we allemaal het niveau telkens een beetje meer op te krikken. Bovendien integreren de vele nieuwelingen zich prima. Op die manier worden we stilaan een hechte groep die collectief denkt."

"Deze groep heeft heel wat kwaliteit in zich, wat mij veel wisselmogelijkheden geeft en voor een gezonde concurrentiestrijd zorgt. Nee, een basiselftal heb ik op dit ogenblik nog niet in gedachten. We werken stap voor stap verder naar de competitiestart toe en ik denk daarbij niet zozeer aan een typeploeg maar eerder aan startspelers. En daaruit zullen we uiteindelijk een soort basiselftal distilleren."

Wat is het belang van de oefenmatchen, wilden we nog weten? "Ik focus me in deze wedstrijden voornamelijk op onze manier van voetballen en op de instelling van mijn jongens. En die is goed. Als referentie neem ik die wedstrijd van gisterenavond tegen Kontich. Daar bleven we ook in de periode dat we al met 0-7 leidden, doorgaan, volop druk zetten en proberen om de score nog verder op te drijven. Dat wil ik zien van mijn spelers: zelfs tegen bescheiden tegenstanders het onderste uit de kan halen. De volle negentig minuten. En wat die confrontaties met die ploegen uit 1A betreft, hoop je natuurlijk ook op een goed resultaat. Die 1-0-zege tegen Standard van vorige week zaterdag bij voorbeeld gaf sowieso een boost aan iedereen, al moet je zoiets natuurlijk altijd kaderen. In de juiste context plaatsen. In dat opzicht vind ik het een beetje jammer dat we tegen Waasland-Beveren geen nieuwe overwinning konden laten optekenen."

"Om dat te bewerkstelligen moeten we vooral nog beter worden in balbezit", steekt Vreven een waarschuwend vingertje op. Kwestie van bij de les te blijven. "Daar gaan we de volgende dagen extra werk in steken. Het balbezit en veldoverwicht dat we vandaag bij momenten hadden, leverde iets te weinig kansen, dreiging en gevaar op. Dat is een werkpunt; iets dat we tegen de competitiestart moeten verbeteren."

 

Ook volgende week werkt KFCO Beerschot Wilrijk weer twee oefenwedstrijden af. Woensdagavond zijn de troepen van Stijn Vreven te gast in het Boomse gemeentepark voor een duel met het Rupel Boom van 'architect' Urbain Spaenhoven, en donderdagavond keert paars-wit terug naar "De Visputten" in Hoboken voor de confrontatie met eersteklasser KV Kortrijk. Beide wedstrijden worden afgetrapt om 19.30 uur.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees