Reacties na het scoreloos gelijkspel in Roeselare

 

Denis Prychynenko: ”Fouten gebeuren nu eenmaal“

“We speelden een goede wedstrijd maar het resultaat valt niet mee”, vond Denis Prychynenko. “Het voetbal was prima. Enkel de laatste pass ontbrak meermaals en bovendien scoorden we niet.”

Jij was zelf betrokken bij de afgekeurde goal. “In die fase met het afgekeurde doelpunt zag ik niet wat er gebeurde maar de overige spelers vertelden me wel dat Fessou achter mij stond. Het kon dus absoluut geen buitenspel zijn. Ach ik neem niemand iets kwalijk. Missen is menselijk. Fouten gebeuren nu eenmaal. Dus zelfs door scheids- en grensrechters. Wordt dat doelpunt goedgekeurd, winnen we ongetwijfeld met 0-3 of 0-4.”

Tegen Roeselare diende Arjan Swinkels af te haken en kwam Jan Van den Bergh terug in de basis. Jij blijft telkens je positie behouden. “Ik ben dus de nummer één in de verdediging. Neen, grapje hoor. Arjan sukkelde de laatste tijd met een enkelblessure en miste hierdoor afgelopen week enkele trainingen. Daarom werd hij uit voorzorg langs de kant gelaten. En Jan Van den Bergh was vorige speeldag geschorst. Ik voel me dit seizoen inderdaad uitstekend en speel ook met veel vertrouwen. Iets wat me vorig jaar ontbrak. Daarom dat ik onze coach om meer matchen gevraagd had om te bewijzen dat ik beter kon. Volgende wedstrijd zal ik helaas moeten missen wegens mijn vijfde gele kaart van het seizoen.”

Na de wissel van Mo Messoudi en Hernan Losada, nam jij de vrijschoppen voor je rekening. “Er is echt geen rangorde bepaald wie ze mag nemen. Mijn specialiteit is eerder op grote afstand. Dat is helemaal mijn ding. Hernan en Mo zijn de specialisten kort bij de goal. Maar ook Jan Van den Bergh kan er iets van.”

 

Mo Messoudi: ”Tweede periode is voor ons afgelopen“

“De eerste helft hebben we redelijk goed gespeeld”, vond ook Mo Messoudi. “We kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Helaas nam bij dat doelpunt van Fessou Placca de grensrechter een foute beslissing. Placca stond op geen 5 meter buitenspel. Die goal had de match voor ons een stuk gemakkelijker gemaakt. Roeselare wou vandaag immers absoluut niet mee voetballen. De tweede helft zette Roeselare op bepaalde momenten iets meer druk. Maar wij gaven in deze wedstrijd echt niet veel kansen weg. De laatste pass ontbrak bij ons telkens om één of andere reden. Vergeet niet dat we vorige week een serieuze opdoffer hebben moeten incasseren tegen Cercle Brugge. Een aantal spelers zitten bovendien niet meer zo fris. Na dit gelijkspel tegen Roeselare is de tweede periode voor ons afgelopen. Dat kunnen we nu wel stellen. Onze coach heeft echter een plan uitgewerkt voor een optimale voorbereiding naar de finalewedstrijden toe. Meer details kunnen we daar voorlopig nog niet over vertellen.”

 

Een reactie van middenvelder Tom Pietermaat voor onze microfoon:

 

Jan Van den Bergh: ”Dominant gevoetbald”

“We hebben tegen Roeselare zeer dominant gevoetbald”, vond Jan Van den Bergh. “Ik had het gevoel samen met Denis constant op de middenlijn te staan. Soms zelfs een stuk verder. Het kwam omdat we Roeselare, alleszins in de eerste helft, de hele tijd onder druk zetten. Bij de laatste pass ontbrak wel meestal iemand van ons voor doel. Dat is ook moeilijk tegen een ploeg die met vijf man achteraan speelt. En net daar voor ook nog eens twee controlerende middenvelders. Kortom een blok. Desalniettemin scoren we een geldig doelpunt voor de rust. Bij een 0-1 zou het voor ons gemakkelijker voetballen geweest zijn.”

Hoe erg is deze puntendeling? “Wij werken naar die twee finalewedstrijden toe. Alles staat daar in functie van. Er is een plan uitgewerkt waar iedereen achter staat. Dat neemt niet weg dat we die match tegen Roeselare ook hadden willen winnen. Elke wedstrijd is even belangrijk omdat we in de juist vorm willen komen. Het algemeen klassement blijft ook nog van belang.”

Jij was er ook terug bij. “Ik ben de eerste periode zonder kleerscheuren doorgekomen. De laatste drie matchen speelde ik toen met een verdoving in mijn knie. Nadien ben ik een vijftal weken out geweest tot aan de winterstop. Tegen Lierse speelde ik terug een goede wedstrijd maar pakte mijn vijfde geel. Daardoor volgde er weer een schorsing tegen Tubeke.”  

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees

Beelden: Jarne Verbaenen | Interview: Luther Rommens