Onze trainer na de nederlaag op Stayen

 

Marc Brys: "We kwamen te weinig aan voetballen toe"

"Sint-Truiden domineerde het eerste gedeelte van de wedstrijd en dat heeft een aantal factoren in de hand gewerkt", begon Marc Brys op de persconferentie aan zijn wedstrijdevaluatie. "Zo kwamen wij te weinig aan voetballen toe, voornamelijk omdat in balbezit bij ons steeds de verkeerde mensen aan de bal kwamen. Maar dat is sowieso ook de verdienste van de thuisploeg."

"Gaandeweg groeiden we steeds beter in de wedstrijd en na het schitterende doelpunt van Tom Van Hyfte mochten we zelfs op méér hopen. De doelpunten die we na de rust incasseerden waren best vermijdbaar, want steeds lag een individuele fout aan de basis, of een fifty-fifty-bal die in ons nadeel uitdraaide. Een goed voetballend team als STVV maakt zulke zaken af, zoals we aan den lijve ondervonden."

"De slotsom is dat Sint-Truiden hier vanavond de verdiende winnaar is. En dat wij nog steeds op die eerste overwinnng blijven jagen. We hebben nog twee kansen: aanstaande zaterdag op Lokeren en volgende week thuis, in de slotmatch tegen Eupen."

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees