Mika Clepkens niet langer titularisdoelman bij KFCO Beerschot Wilrijk

 

KFCO Beerschot Wilrijk gaat op zoek naar een nieuwe "eerste keeper"

Het ziet er naar uit Mika Clepkens het slachtoffer wordt van de onstuitbare sportieve ambitie van KFCO Beerschot Wilrijk. Zo kreeg onze titularisdoelman van het voorbije kampioenenjaar te horen dat er volgend seizoen niet langer op hem wordt gerekend.

"Ik besef dat het voor de buitenwereld misschien een beetje raar overkomt, maar na onze sportieve evaluatie hebben we inderdaad beslist om voor een andere doelman te opteren. Volgend seizoen in 1B ligt het niveau sowieso weer een stukje hoger en daar willen we ons als club tegen wapenen", licht trainer Marc Brys zijn beslissing toe . "Eén van de zaken die we in verdedigend opzicht willen veranderen is dat we een ander type keeper zoeken, en dat heb ik Mika Clepkens uitgelegd. Dat kwam ongetwijfeld hard bij hem aan, temeer omdat hij tocn op een goed seizoen kan terugblikken."

"Onze keuze staat echter vast. Mika heeft nog een doorlopend contract op het Kiel, maar we zullen in de mate van het mogelijke meehelpen in zijn zoektocht naar een nieuwe club", aldus nog Brys.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees