Issame Charaï knap derde in verkiezing "Lion Belge"

 

Verdiende beloning voor onze T2 Issame Charaï

Issame Charaï, sinds dit seizoen assistent-trainer van Marc Brys bij KFCO Beerschot Wilrijk, is maandag in de prijzen gevallen tijdens de verkiezing van de "Lion Belge", een trofee die de beste spelers en trainers van Arabische afkomst in de Belgische competitie bekroont.

Bij de spelers ging Standard-spits Ishak Belfodil met de gouden trofee aan de haal, Sofiane Hanni (Anderlecht) en Idriss Saadi (KV Kortrijk) finishten respectievelijk tweede en derde.

Bij de trainers was de eerste plaats weggelegd voor Karim Belhocine van KV Kortrijk, terwijl 'onze' Issame Charaï (rechts op de foto met laureaat Belhocine) de trofee van de derde plaats mocht komen afhalen uit handen van Brussels staatssecretaris Fadila Laanan.

Een dikke proficiat dus voor Issame Charaï, die op deze manier ook op nationaal vlak de verdiensten en het respect krijgt waar hij recht op heeft. Charaï, een ex-speler van onder meer Berchem Sport, Lierse SK, Verbroedering Geel, KV Mechelen en Siint-Truiden, behaalde na afloop van zijn spelerscarrière de diplomas Uefa B en Uefa A met grote onderscheiding, en vormt al enkele jaren een vaste tandem met Marc Brys, waarmee hij ook in Saudi-Arabië aan de slag ging.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Archief