Beloften winnen met ruime cijfers van Union

 

Zoua, Diarra en Ragolle vallen geblesseerd uit

BELOFTEN: KFCO BEERSCHOT WILRIJK - UNION  5 - 1

KFCO Beerschot Wilrijk maakte van deze beloftenwedstrijd gebruik om maar liefst negen A-kernspelers die de voorbije weken minder aan bod kwamen extra speelminuten te gunnen. Hiermee werd het een partij eenrichtingsvoetbal waarbij echter ook de beloften Rob Spanoghe en Yavuz Tek - met respectievelijk twee en één doelpunt(en) - een hoofdrol opeisten. Na de rust pikten ook Guillaume François en Youssef Boulaouali hun goaltje mee. Octavio zorgde op het middenveld voor twee assists.

Minder goed nieuws is dat Jacques Zoua na een klein kwartier voetballen een lichte contractuur opliep en uit veiligheidsoverwegingen direct gewisseld werd. In de slotfase van de eerste helft incasseerde Abdel Diarra (foto) een elleboogstoot in de ribben en werd ook hij naar de kant gehaald. Dylan Ragolle tenslotte haakte tijdens de rust af met hinder aan de knie. Hoe ernstig deze blessures zijn, zal later pas duidelijk worden. 

 

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Steelant, El Maimouni, Diarra (40' Van de Venne), Ekangamene, Essikal, François, Ragolle (46' Krivoroutchenco, 70' Van Nuffel), Octavio, Boulaouali, Zoua (15' Tek), Spanoghe

* DOELPUNTEN: 10' Spanoghe 1-0, 21' Tek 2-0, 41' Spanoghe 3-0; 50' François 4-0, 31' 4-1, 74' Boulaouali 5-1

* GELE KAART: Octavio

 

Info en tekst: Jeroen Jacobs en Danny Geerts

Foto: Jan Mees