Aftellen naar de competitiestart... nog twee dagen

 

Nieuwtjes uit de Kielse kleedkamer - deel 2

Vrijdag 4 augustus om 20.30 uur begint KFCO Beerschot Wilrijk aan zijn openingswedstrijd in 1B tegen Union Sint-Giilis, 11 keer landskampioen tussen 1903 en 1935. Twee traditieclubs tegenover elkaar.

Om u al een beetje op te warmen voor deze competitie-opener sprokkelden we een aantal nieuwsberichten in en rond het oefencomplex aan het Universiteitsplein, in de catacomben van het Olympisch Stadion en in de media... En die laten we elke dag op u los.

Zet u schrap want we zitten in de laatste rechte lijn richting "profvoetbal op het Kiel"

 

* PROXIMUS TV - In 1B worden alle competitiewedstrijden rechtstreeks op televisie uitgezonden. Dat zorgt ook vrijdag op het Kiel voor een ware overrompeling van cameramannen, producers, journalisten, technisch personeel, captatiewagens, honderden meters aan draden en kabels,... die er samen moeten voor zorgen dat Proximus TV de wedstrijd tussen KFCO Beerschot Wilrijk en Union zonder problemen op de buis kan brengen. Om u een idee te geven wat er allemaal bij komt kijken. Zo bestaat bijvoorbeeld de technische equipe van Proximus die vrijdag naar het Olympisch Stadion afzakt alleen al uit dertien (!) mensen: één producer en een technisch assistent, een klankman en zijn assistent, zes cameramannen, een 'shader', een 'slow motion' operator en een graficus. Daarbovenop verwachten we nog een productieteam van zes personen: een Nederlandstalige- (Wilfried Mostinckx) en een Franstalige commentator, een interviewer op en naast de grasmat, een 'director', een editorial director' en een floor manager. Voorts wordt de Proximus TV-studio bemand door vijf personen en stuurt ook de RTBF nog een journalist en een camerman naar het Kiel. Voor KFCO Beerschot Wilrijk draven Patrick Meesters (contactpersoon), Gunther Dieltjens (wedstrijdorganisatie), Francis Regemeutter (veiligheid), Rudi De Laet (led verlichting) en Danny Geerts (media) op.

* TIMING SUPERBELANGRIJK - Hoewel de aftrap van de wedstrijd pas om half negen is, wordt de technische crew van Proximus TV al om twee uur in de namiddag 'op den Beerschot' verwacht. De eerste technische- en synchroontesten staan om half zes op het programma. Het productienteam maakt om kwart over zes zijn opwachting. Om zeven uur moet iedereen volledig operationeel zijn. Een halfuurtje later worden trainers Marc Brys en Marc Grosjean voor de eerste keer geïnterviewd. De rechtstreekse uitzending van de wedstrijd start om 20.15 uur. Werken tegen de klok, heet zoiets.

* MEER BANKZITTERS - Bestond de wedstrijdselectie in eerste provinciale, bevordering, derde klasse en de Super Amateur Liga de voorbije seizoenen 'maar' uit vijftien spelers, vanaf dit seizoen in 1B mag coach Marc Brys achttien spelers op het scheidsrechtersblad inschrijven. Zeven bankzitters in plaats van vier dus. Hoe de definitieve wedstrijdselectie voor de competitie-opener tegen Union er zal uitzien, wordt donderdagavond of misschien zelfs pas vrijdag net voor de aftrap duidelijk. Twee spelers zijn momenteel niet inzetbaar: Mo Messoudi liep vorige zaterdag een scheurtje op aan de hamstrings en Octavio moet als gevolg van problemen aan de voetzolen en de achillespezen nog een conditionele achterstand ophalen. Zij lopen er tegen Union dus al zeker niét bij.

* HANDBALCLUB SASJA TE GAST VRIJDAG - Handbalclub Sasja uit Hoboken zakt vrijdag met twintig mensen (spelers en technische staf) af naar het Olympisch Stadion om daar de wedstrijd tegen Union bij te wonen. Trainer/coach Alex Jacobs laat die voetbalavond kaderen in een teambuilding-activiteit van zijn spelers in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Sasja werkt in het weekend van 11 tot 13 augustus in de Sporthal Sorgvliedt een internationaal handbaltornooi af tegen Cesson (Frankrijk), Doboj (Bosnië) en Aalsmeer uit Nederland. De sfeer wordt nu vrijdag opgesnoven op het Kiel.

* NIET VERGETEN: TICKET CORNER IS DONDERDAGAVOND OPEN - We blijven het herhalen: de Ticket Corner in het Olympisch Stadion is donderdagavond 3 augustus open tussen 17 en 20 uur. Voor afhalen van de abonnementen, maar ook voor de verkoop van abonnementen en tickets voor de openingswedstrijd tegen Union van vrijdag.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees