KFCO Beerschot Wilrijk zaterdag naar Sprimont zonder Losada, Swinkels en Placca

 

LOSADA, SWINKELS EN PLACCA OM UITEENLOPENDE REDENEN NIET BESCHIKBAAR VOOR COMPETITIE-OPENER

KFCO Beerschot Wilrijk stapt aanstaande zaterdagavond in Sprimont/Comblain het nieuwe seizoen in met een gehavend elftal. Trainer Marc Brys kan immers geen beroep doen op het trio Hernan Losada - Arjan Swinkels - Fessou Placca. En dit om uiteenlopende redenen. Een beetje toelichting...

 

Losada aan het ziekenbed van zijn vader

Vanochtend stapte Hernan Losada in het vliegtuig met bestemming Buenos Aires. De vader van onze Argentijnse spelmaker ondergaat woensdag immers een zeer zware operatie en Hernan kreeg van onze club de toestemming hem bij te staan. "In dit geval weegt het menselijke aspect zwaarder door dan het sportieve. Vandaar dat we Hernan de toelating hebben gegeven om een weekje naar zijn geboorteland te gaan om daar zijn vader te steunen', zegt sportief manager Frank Staes.

Hernan Losada zelf reageerde daar heel emotioneel op. "Ik apprecieer het ten zeerste dat KFCO Beerschot Wilrijk toestaat dat ik in deze moeilijke periode een weekje bij mijn papa en mijn familie kan zijn . Het bewijst wat een unieke, schitterende club dit is", aldus onze nummer 17. Losada wordt in de loop van volgende week terug in Antwerpen verwacht.

 

Fessou Placca heeft internationale verplichtingen

Ook Fessou Placca is inmiddels afgereisd. En dit naar zijn thuisland Togo. Onze aanvaller werd geselecteerd voor het kwalificatieduel in de Africa Cup van aanstaande vrijdag 2 september tegen Djibouti. "Als club zijn we verplicht om onze spelers af te staan voor interlands. Het heeft geen enkele zin om dit niet te doen, want dan is de speler in kwestie toch niet speelgerechtigd voor de competitiewedstrijd die hij dat weekend moet spelen", licht Frank Staes toe. De afspraak met Placca is dat hij volgende maandag terugkeert naar België.

 

Arjan Swinkels stapt in het huwelijksbootje

De derde afwezige is Arjan Swinkels. Die heeft ook een meer dan geldig excuus. Hij trouwt namelijk zaterdag... en dan verschijn je best op de afspraak. "Wij wisten toen we met Arjan onderhandelden en hem daarna contracteerden dat hij op 3 september zou trouwen. Hij had maanden geleden bewust die dag uitgekozen omdat het in de kalender ingekleurd stond als "interland-weekend". Op dat moment kon hij niet weten dat KFCO Beerschot Wilrijk zijn nieuwe club zou worden én er dat weekend ook een competitiewedstrijd op het programma zou staan", aldus Frank Staes.

 

KFCO Beerschot Wilrijk wenst de vader van Hernan Losada een geslaagde operatie en een spoedig herstel, Fessou Placca een blessurevrije interland én een hattrick tegen Djibouti... en Arjan Swinkels een onvergetelijk zwoele huwelijksnacht.  ;-)

 

Ander spelersnieuws nog. Kevin Geudens en Mo Messoudi sukkelen met kleine blessures. Kevin ging na afloop van de bekerwedstrijd tegen Cercle Brugge nog even naar het ziekenhuis omdat hij een trap in de zij had geïncasseerd en daar redelijk veel last van ondervond. Mo van zijn kant had hinder aan de adductoren. Zij pikken normaal gezien halfweg deze week weer aan bij de groepstrainingen en worden door onze medische staf klaargestoomd voor de competitie-opener van zaterdag.

Goed nieuws uit de ziekenboeg is dat zowel Dylan Ragolle als Denis Prychynenko hersteld zijn van hun respectievelijke blessures en dus in aanmerking komen voor de verplaatsing naar Sprimont.

En last but not least werd zaterdagnacht ook de transfer van Simon Vermeiren van KFC Oosterzonen naar het Kiel officieel en definitief afgerond, zodat onze nieuwe goaltjesdief speelgerechtigd is. Hij kan in Walenland dus zijn eerste competitietreffer van het seizoen voor KFCO Beerschot Wilrijk (proberen) binnentrappen.

 

TICKETNIEUWS SPRIMONT

Voor de verplaatsing van aanstaande zaterdagavond 3 september om 20 uur in Sprimont/Comblain kreeg onze club 1.000 staanplaatsen en 67 zitplaatsen toegewezen.

De tickets voor de zittribune zijn voorbehoouden voor de supportersclubs. De tickets voor de staanplaatsen kosten € 10, en zijn beschikbaar in de voorverkoopadressen café Stadion en café Change.

Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Jeugd tussen 12 en 16 betaalt € 5. Deze kaarten dienen echter aan het stadion in Sprimont zelf (rue du Néronry 11) te worden gekocht.

Het bezoekersloket in Sprimont is zaterdagavond open.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees