Verslag Beerschot - Eupen

 

Eerste driepunter met droomdebuut voor Brian De Keersmaecker

BEERSCHOT – EUPEN  2 - 0

Beerschot heeft zijn eerste overwinning in deze Play-Off 2 op zak. En dikverdiend. De Vreven-boys toonden zich gretiger dan de bezoekers uit Duitstalig België, en vertaalden dit in een logische overwinning. Dante Vanzeir scoorde het eerste doelpunt, de jonge debutant Brian De Keersmaecker nummer twee. Een emotioneel moment dat met traantjes gevierd werd. Mooi. En, niet vergeten, ook Mike Vanhamel deed (meer dan) z'n duit in het zakje, door een foutloze prestatie, gekruid met een handjevol klassereddingen.

Als gevolg van een grote blessurelast dropte Stijn Vreven  zo maar eventjes vijf spelers uit de beloftenkern in de wedstrijdselectie. Quinten Simons verscheen zelfs aan de aftrap als linkerflankverdedger. En deed dat even onbevangen, complexloos als overtuigend. Ook de winteraankopen Montiel en Bugridze kregen een basisplaats.

Het begin was voor Eupen dat een versnelling hoger voetbalde en ook ei zo na op voorsprong kwam, maar Mike Vanhamel  pakte uit met een schitterende reflex toen Toyokawa een bal in de rebound wou binnentrappen. De openingsgoal viel echter aan de overkant – de goeie kant dus!. Van Hyfte en Bugridze zorgden voor de voorbereiding, Dante Vanzeir tikte van kortbij binnen.  Eerste kans en direct binnen.

Van enig niveauverschil was ook in de tweede helft weinig tot geen sprake. Eupen toonde zich technisch iets beter, maar daar plaatste Beerschot een groot strijdershart tegenover. Efficiëntie ook. Wat even na het uur in een tweede doelpunt resulteerde. Met Brian De Keersmaecker in een hoofdrol. De jonge belofte was amper in het elftal gekomen of hij trapte een assist van Dante Vanzeir proper voorbij Van Crombrugge. Visitekaartje afgeven, heet zoiets. Een droomdebuut.

Daarna was het Eupen dat meer druk zette. Kansen versierde ook, maar Mike Vanhamel toonde zich onklopbaar. Onze titularisdoelman ranselde nog vier wereldreddingen uit z’n mouw… en zorgde er op die manier voor dat de voorsprong over de tijd werd gebracht.

 

* TOESCHOUWERS: 1.700

* SCHEIDSRECHTER: Van Damme

* DOELPUNTEN: 27’ Vanzeir 1-0, 61’ De Keersmaecker 2-0

* BEERSCHOT: Vanhamel, Mboko, Prychynenko, Bourdin, Simons (85’ Hoffer), De Mets, Van Hyfte, Montiel (59’ De Keersmaecker), Bugridze (71’ Tissoudali), Placca, Vanzeir

* EUPEN: Van Crombrugge, Amani (70’ Essende), Garcia, Castro Montes, Marreh, Schouterden (60’ N’Dri), Toyokawa, Blondelle, Bushiri, Ocansey, Gnaka   

* GELE KAARTEN: Montiel, Prychynenko, Marreh

* RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees