Onze trainer na de eerste overwinning in Play-Off 2

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

Stijn Vreven: "Dit doet deugd"

Stijn Vreven haalde z'n breedste glimlach boven op de persconferentie. En dat mocht. De manier waarop zijn onuitgegeven elftal Eupen de baas bleef, was immers hartverwarmend. En ook de individuele prestaties van Quinten Simons, Brian De Keersmaecker en Mike Vanhamel stemden de Kielse voetbalfamilie tevreden. Meer dan tevreden zelfs.

"Eindelijk onze eerste zege in Play-Off 2. Dat doet deugd", begon onze hoofdcoach aan zijn wedstrijdanalyse. "Zeker als je rekening houdt met het feit dat we hier vandaag een elftal geblesseerden en onbeschikbaren telden, en dus noodgedwongen enkele beloften moesten inpassen. Dat hierdoor een groot gedeelte van onze automatismen wegviel, was logisch. En dat zag je in de eerste helft, toen we als team niet ons beste niveau haalden. Maar gaandeweg gingen we steeds beter voetballen... en scoorden we twee doelpunten die uiteindelijk de volle pot opleverden."

Stijn Vreven stond ook even stil bij de inbreng van Quinten Simons en Brian De Keersmaecker, twee jonge kerels die hun wedstrijden doorgaans op maandagavond spelen. Met de Kielse beloften.

"Zoals vooral Quinten Simons zich profileerde, dat was schitterend. Ik ken hem wel van de beloftenwedstrijden, maar hij had nog nooit met de A-kern meegetraind. Hij begon echter met heel veel vertrouwen en totaal onbevangen aan deze wedstrijd. Zoiets is niet vanzelfsprekend. Hij groeide steeds beter in de wedstrijd en hield zich makkelijk staande. Ook de invalbeurt van Brian De Keersmaecker was en is onvergetelijk. Inkomen en scoren op je debuut in het eerste elftal. Ik kon maar al te goed begrijpen dat hij hier heel emotioneel op reageerde en dat de traantjes vloeiden. Hij vertelde me dat hij de voorbije nacht niet of amper had kunnen slapen van de stress en de zenuwen. Wel, ik ben er van overtuigd dat hij vanavond met een glimlach van voldoening in slaap zal vallen. De manier waarop beide jonge jongens zich hier hebben getoond, dat belooft voor de toekomst. En zal ook door onze supporters geapprecieerd worden. Dat hoorde je trouwens al aan het applaus dat na afloop van de tribunes rolde."

Ook Mike Vanhamel kreeg nog een open doekje. "Ik heb deze week een open en lang gesprek gehad met Mike. En hem daarin duidelijk gesteld dat ik van hem nog iets meer verwacht. Hij moet nog meer een puntenpakker worden. Dat heeft hij duidelijk begrepen, want vandaag keepte hij een perfecte match."

"Met deze overwinning tellen we nu vier punten uit vier wedstrijden en staan we weer onder de mensen. Meteen hebben we uitzicht op meer en nog beter, en is het duidelijk dat we in deze Play-Off 2 zeker nog een rol van betekenis kunnen spelen. Prettige vaststellingen allemaal", rondde Vreven af. Even daarvoor had hij zijn spelersgroep een vrije zondag gegeven. Dat hadden onze Mannekes trouwens dubbel en dik verdiend.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees