Geen nieuw contract voor Vinnie Verhoeven

 

VINNIE VERHOEVEN NEEMT MET PIJN IN HET HART AFSCHEID VAN KFCO BEERSCHOT WILRIJK

 

Vincenzo Verhoeven zal geen deel meer uitmaken van de spelerskern van KFCO Beerschot Wilrijk die volgend seizoen in de Super Amateur Liga op zoek gaat naar een vierde titel op rij. Speler en club kwamen gisterenavond overeen om het contract dat nu afliep niet te verlengen. Meteen ziet KFCO Beerschot Wilrijk een echte clubspeler vertrekken.

Verhoeven (29), die alle jeugdreeksen doorliep op de Wilrijkse Pleinen en tussen 2006 en 2008 zelfs doorstroomde tot in het eerste elftal van Germinal Beerschot, verscheen na tussenstops bij Vigor Hamme, Visé, Waasland-Beveren, Hasselt, Bornem en Berchem Sport aan het begin van het net afgelopen seizoen weer op het Kiel. Na een sterke voorbereidingsperiode liep hij echter een zwaar kruisbandletsel aan de knie op, waardoor hij meer dan zes maanden op non-actief stond... en zijn droomtransfer dus eigenlijk nooit kon verzilveren. Brute pech, heet zoiets.

Gisteren zat Verhoeven met het sportief management van KFCO Beerschot Wilrijk rond de tafel om de mogelijkheden rond een eventuele contractverlenging af te toetsen. Beide partijen stelden zich flexibel op maar al snel werd duidelijk dat Vinnie door zijn professionele werkzaamheden niet echt (meer) kon meegroeien met de ambitieuze professionaliseringsplannen van de club. Voornamelijk om die reden werd in samenspraak beslist om niet samen verder te gaan.

"Het is met pijn in het hart dat ik afscheid neem van KFCO Beerschot Wilrijk maar de combinatie werk/trainen is voor mij niet haalbaar", zegt Verhoeven in een emotionele reactie. "Ik dank de clubleiding voor de kans die ik als geboren Beerschotter kreeg om het voorbije seizoen mee in dit project te stappen. Jammer dat die zware blessure roet in het eten strooide en ik me eigenlijk nooit helemaal van m'n beste kant kon tonen. Toch bewaar ik schitterende herinneringen aan deze nieuwe korte doortocht op het Kiel. Vooral mijn doelpunt in de galawedstrijd tegen Racing Genk op de Fandag zal me altijd bijblijven. Zeker nu ik besef dat dit allicht mijn laatste treffer was in paars-witte kleuren. Ik wens de club het allerbeste in de toekomst, want dit is de ploeg van mijn hart. Het is overigens alleen maar een sportief afscheid, want ook de komende maanden en jaren zal ik elke keer ik kan als supporter in de tribune van het Olympisch Stadion zitten. Om KFCO Beerschot Wilrijk naar eerste klasse te schreeuwen, want daar en nergens anders hoort deze club - mijn club - thuis."

 

KFCO Beerschot Wilrijk wenst Vincenzo Verhoeven veel succes bij de voortzetting van zijn sportieve loopbaan. Je bent en blijft altijd welkom op het Kiel, Vinnie!

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours