Arjan Swinkels kiest voor KFCO Beerschot Wilrijk

 

NEDERLANDSE ERVARING, KARAKTER EN BRANIE VOOR DE KIELSE VERDEDIGING

 

Met Arjan Swinkels heeft KFCO Beerschot Wilrijk vandaag een goede, stevige, ervaringrijke en karakersterke verdediger binnengehaald; De 31-jarige en 1,84 meter grote Nederlander ondertekende deze namiddag in het Olympisch Stadion een tweejaarscontract en moet op het Kiel de leider van de Kielse afweer worden.

Swinkels heeft een voetbalverleden in Belgiê want van 2012 tot 2015 stond hij onder contract bij Lierse, waar hij in het seizoen 2013-2014 werd uitgeroepen tot verdienstelijkste speler. Hij is een product van de jeugdopleiding van Willem II. Bij de Tricolores uit Tilburg groeide hij uit tot een icoon en kwam hij in acht seizoenen in het eerste elftal tot maar lieffst 158 officiële wedstrijden en dertien (!) doelpunten.

Toen na een paleisrevolutie op het Lisp zijn contract bij Lierse werd ontbonden, verhuisde hij weer richting Nederland, naar Roda JC Kerkrade, met wie hij eind 2015 via de play-offs de promotie naar de Eredivisie afdwong. Ook het afgelopen seizoen had hij bij Roda JC een titularisplaats in de verdediging.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Archief Roda JC Kerkrade