TOELICHTING BIJ DE STADIONPLANNEN

Ook wij hebben hebben het nieuws ontvangen over de vernieuwing van het stadion van R. Antwerp FC. De discussie en het overleg rond een gemeenschappelijk stadion in Antwerpen worden hierdoor vereenvoudigd. Ook onze club blijft ambitieus en heeft stadionplannen. Hierbij enige toelichting vanwege het bestuur.

R. Antwerp FC heeft ervoor gekozen om op de Bosuil te blijven en niet meer te verhuizen, wat uiteraard een goed recht is. Wij wensen hen alle succes toe.

Vanaf dag 1 hebben wij duidelijk gesteld dat ieder zijn eigen verhaal schrijft.  Binnen de club bekijken wij al lang wat de mogelijkheden zijn in het Olympisch stadion en de overeenkomst voor 9 jaar biedt de opportuniteit om daar te moderniseren.  Modernisering en uitbreiding in het huidige stadion zijn enkel mogelijk als de verkeersinfrastructuur rond het stadion wordt aangepast en niet vernauwd zoals nu steeds gebeurd is. Er moet ook meer parkeergelegenheid komen. Voor het gebruik van het openbaar vervoer zitten we enerzijds centraal, anderzijds dringen zich ook daar herzieningen op omdat het stadion moeilijk bereikbaar is voor supporters die vanuit het zuiden komen.

Voorts bekijkt de club samen met de stad de mogelijkheid om naar Petroleum-Zuid uit te wijken, wat perfect past bij ons DNA.Vandaag werd er trouwens al gesproken met de Burgemeester waarbij de mogelijkheid om samen met de stad en private partners een nieuw stadion te bouwen heel enthousiast is onthaald en absoluut verder wordt uitgewerkt.

Voor ons is het dus eenvoudig:  door de keuze van R. Antwerp FC ontstaat de opportuniteit om alleen voort te werken rond het nieuwe stadion en zelf te bekijken wat voor de vooruitgang van onze club het beste is.

Intussen heeft de Burgemeester ook formeel toegezegd om van een oplossing voor het tekort aan jeugdvelden voor Beerschot een prioriteit te maken.  Er wordt eerstdaags een afspraak belegd.

Wij bouwen dus rustig voort en nemen nota van de diverse beslissingen die zijn genomen.