Verslag KVC Westerlo - KFCO Beerschot Wilrijk

 

Uitgeteld voor de eerste periode? Ge moet het niet geloven!

WESTERLO - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  1 - 2

Zesde keer goede keer. Nadat de vijf eerdere confrontaties tussen de Kemphanen en de Mannekes telkens op een gelijkspel eindigden, heeft KFCO Beerschot Wilrijk vandaag komaf gemaakt met die traditie. Onze jongens zetten op wilskracht, met een goede combinatie in de omschakeling en - opnieuw - een doelpunt van Jan Van den Bergh een vroege achterstand om in een mooie overwinning. Een gouden zege is het, want met deze driepunter vinden we opnieuw aansluiting met de kop van de rangschikking. Of met andere woorden: we doen weer volop mee voor de eerste prijs.

KFCO Beerschot Wilrijk kende een moeilijke start, want het was de thuisploeg die met vinnig combinatiespel onze ietwat statisch acterende verdediging bij momenten tureluurs draaide. Na slecht uitverdedigen van Van Hyfte werd eerst met veel kunst- en vliegwerk de openingsgoal nog voorkomen... maar toen Abrahams daarna randje zestien hard uithaalde klom Westerlo toch - verdiend - op voorsprong. Het lage schot van de jonge Zuidafrikaan paste perfect in de benedenhoek maar leek ons niet onhoudbaar..

Onze jongens hielden in hun zoektocht naar een tegendoelpunt het speelveld breed, met op de rechterflank Brogno en links Tissoudali dicht tegen de zijlijn. Meer dan enkele schuchtere pogingen van Messoudi en Noubissi leverde dat vooralsnog niet op. Tot in minuut 25 de eerste echt voldragen combinatie de gelijkmaker inluidde. Dom vond Brogno op rechts en diens voorzet werd door duiveltje-uit-een-doosje Noubissi netjes binnengeprikt.

Het derde kwartier was weer voor Westerlo, met schoten van Van Eenoo (nipt over) en Abrahams, waarbij Vanhamel de bal stijlvol uit de bovenhoek plukte. En de thuisploeg trok dat overwicht ook na de rust nog even door. Zonder verder gevaar evenwel.

Halfweg de tweede helft legde KFCO Beerschot Wilrijk de wedstrijd in een beslissende plooi. Net als tegen KV Mechelen was het Jan Van den Bergh die scoorde. Begint een goeie gewoonte te worden. Onze centrale verdediger verlengde de eerste (!) Kielse hoekschop van Messoudi met het hoofd eerst tegen de onderkant van de deklat maar frommelde de rebound wél voorbij Van Langendonck. Met dat vleugje opportunisme dat je doorgaans enkel van een wereldspits verwacht. Mooi zo.

Westerlo zette in het slotkwartier wat extra druk op de ketel, wat onze jongens enkele goede countermogelijkheden opleverde. Maar geen derde doelpunt. Al had de bal na een flagrant handspel van Oto'o nog wel op de stip gemogen. Gemoéten zelfs. Onbegrijpelijk dat scheids- en/of grensrechter dit niet opmerkten.

Geen erg echter, zes minuten later mochten we de drie punten - naast de sportzakken en alle ander materiaal - netjes in de spelersbus plaatsen. Richting Koekenstad!

 

 

* TOESCHOUWERS: 3.000

* SCHEIDSRECHTER: De Cremer

* DOELPUNTEN: 10' Abrahams 1-0, 25' Noubissi 1-1, 68' Van den Bergh 1-2 

* WESTERLO: Van Langendonck, Biset, Dewaele, Van Eenoo, Alessandro (89' De Schryver), Soumah, Rommens (72' ghandri), Janssens (79' Buyl), Abraham, Oto'o, Naessens

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Vanhamel, Dom, Prychynenko, Van den Bergh, De Jonghe, Van Hyfte, Maes, Messoudi (87' Vancamp), Brogno, Tissoudali (66' Vanzeir), Noubissi (90' Hoffer)

* GELE KAARTEN: Brogno, Prychynenko, Tissoudali, Biset, Maes, Ghandri

* RODE KAARTEN: 

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees