Officiële bevestiging: in combi naar Luik met maximum 250 supporters

 

POLITIE LUIK HANTEERT STRIKTST MOGELIJKE VEILIGHEIDHEIDSMAATREGELEN VOOR KOMST KFCO BEERSCHOT WILRIJK

 

Zoals mocht worden gevreesd kreeg KFCO Beerschot Wilrijk van de politiecommissaris van de stad Luik vandaag de officiële bevestiging dat voor de competitiewedstrijd Club Luik - KFCO Beerschot Wilrijk van woensdagavond 23 maart 2016 de striktst mogelijke veiligheidsmaatregelen gelden.

Dat betekent dat voor onze supporters de combiregeling wordt opgelegd. Of met andere woorden: enkel en alleen op verplaatsing met de officiële supportersbussen, die op de wedstrijddag zelf door de politie van Luik bij het binnenrijden van de stad zullen worden opgevangen en richting stadion geëscorteerd. Verder krijgt onze club welgeteld 250 tickets (allemaal staanplaatsen) toegezonden, ofwel de veiligheidscapaciteit die geldt voor het stadion van Club Luik.

Die tickets worden in de loop van volgende week verdeeld onder de supportersclubs; de opvolging ervan staat onder leiding van onze veiligheidsverantwoordelijke André Mentens.

 

KFCO Beerschot Wilrijk reageert ontgoocheld op deze bevestiging en wil nogmaals duidelijk stellen dat het in de onderhandelingen nul komma nul inspraak heeft gehad, zelfs geen voorstellen of wensen mocht formuleren. Onze club diende zich dus zonder pardon neer te leggen bij deze door Club Luik en de politie genomen -, en door de Koninklijke Belgische Voetbalbond goedgekeurde beslissingen, maar zal alles in het werk stellen om deze perfect na te leven, zodat de wedstrijd een normaal (en veilig) verloop kan hebben.

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Archief

 

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours