Mo Messoudi, toptransfer voor KFCO Beerschot Wilrijk

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

MO MESSOUDI NA TIEN JAAR TERUG OP HET KIEL

Nadat de spelerskern de voorbije dagen en weken vooral duchtig werd uitgedund, kan KFCO Beerschot Wilrijk vandaag met de nodige fierheid de spraakmakende transfer van Mohamed Messoudi aankondigen. Onze club en de Marokkaans-Belgische middenvelder bereikten vanochtend immers een overeenkomst, die uitmondde in een contract met een looptijd van twee seizoenen. De derde aanwinst meteen voor KFCO Beerschot Wilrijjk, dat eerder al Alexander Maes overnam van Cappellen en ook Youssef Boulaouali vanuit Heist naar het Kiel wist te lokken.

Mohamed - zeg maar: Mo - Messoudi is geen onbekende voor onze supporters. Geboren op 7 januari 1984 doorliep hij op de Wilrijkse Pleinen alle jeugdreeksen om in het seizoen 2002-2003 de doorbraak in de A-kern van Germinal Beerschot te forceren. Hij voetbalde er drie seizoenen in het eerste elftal: 69 competitiewedstrijden, waarin hij zes keer scoorde. In die periode op het Kiel verzamelde hij bovendien 15 caps voor het Belgisch beloftenelftal. Zijn sportief hoogtepunt kwam exact elf jaar en één dag geleden, op 28 mei 2005, toen hij in het Koning Boudewijnstadion op de Heizel met Germinal Beerschot de Beker van België won in de finale tegen Club Brugge. Zijn trainer toen was... Marc Brys, niet toevallig de coach die ook volgend seizoen op het Kiel weer de sportieve touwtjes in handen krijgt. 

In 2006 verkaste Messoudi richting Tilburg in Nederland, waar hij drie seizoenen uitkwam voor Willem II (73 wedstrijden, 6 doelpunten). Daarna keerde hij terug naar België: drie seizoenen bij KV Kortrijk (53 matchen, 6 goals) en telkens één seizoen bij achtereenvolgens AA Gent (18/0), OH Leuven (28/3) en Zulte Waregem (20/3). Vorig seizoen speelde hij in de Marokkaanse eerste klasse bij Raja Casablanca... en nu keert hij dus terug naar het oude nest.

Mo Messoudi is een echte Beerschotter die de Kielse banden nooit heeft doorgeknipt. Telkens hij kon zat hij in de tribune van het Olympisch Stadion, waar hij als het ware vanop de eerste rij de opgang van KFCO Beerschot Wilrijk mee beleefde. Vanaf 13 juli trekt hij nu opnieuw het paarse shirt van "zijn" club aan. Bedoeling is dat hij straks op het middenveld mee de lijnen uitzet en naast zijn maatje Hernan Losada voor de nodige offensieve impulsen en technische hoogstandjes zorgt. Kortom, de komst van Mo Messoudi is voor KFCO Beerschot Wilrijk een "toptransfer" in de letterlijke zin van het woord.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Archief OH Leuven