Reacties na KFCO Beerschot Wilrijk - Hamoir

 

DENNIS VAN WIJK: "GOEDE OVERWINNING NA STERKE PRESTATIE"

Geen overdreven euforie bij trainer Dennis van Wijk na de knappe 6-0-overwinning van zijn jongens tegen Hamoir, wel een keurige, bondige en met-beide-voeten-stevig-op-de-grond-wedstrijdanalyse tijdens de persconferentie.

"Ik kan alleen maar herhalen dat ik vind dat we al weken goed voetbal op de mat brengen, maar nu komen daar eindelijk ook de resutaten bij. Vorige zaterdag in Hasselt, en vanavond in eigen huis. Kortom, dit is een goede overwinning. Met veel doelpunten dan nog. En met de vaststelling dat we zo goed als niks hebben weggegeven, tegen Hamoir dat toch één van de vlotscorendste teams uit onze reeks is. Het eerste doelpunt was dan misschien nog wel een klutsbal, de overige goals waren goed uitgespeeld of vielen op stilstaande fasen waar we hard op trainen", luidde het bescheiden  - maar wel met een diktevreden ondertoon.

"Een zege van het collectief is dit", aldus nog van Wijk. "Ik hou er niet van om er individuele spelers en/of uitblinkers uit te pikken. Dit was een "team effort", niet meer en niet minder. Mijn keuze om met Bjorn Ruytinx en Kevin Geudens te starten? Ik opteerde voor twee frisse krachten na de toch fysiek zware match van vorige zaterdag. Ach, bij de definitieve selectie weeg je nu eenmaal zaken af. Een beetje jammer misschien voor de twee jongens die daardoor net naast het team vielen. Zeker voor Wesley Snoeys die ik in Hasselt sterk vond spelen. Hoe dan ook, het werd tijd dat Ruytinx eens ging ontploffen... en met die openingsgoal zette hij KFCO Beerschot Wilrijk alvast op de goede weg. Zeker vooraan blijft het zoeken naar de ideale combinatie. Vanavond was dat met het duo Ruytinx-Ventôse niet slecht; Bjorn scoorde één keer, Dries trapte er zelfs twee in. Maar dat is voor geen van beide een garantie dat ze ook aanstaande zondag in Ciney zullen starten. Het voetbalcliché "never change a winning team" telt niet bij mij."

De wissels vandaag? Vorige keer tegen Oosterzonen nog een heikel punt bij een deel van onze supporters...

"Vanavond verving ik twee spelers die 'op scherp' stonden. Dus dat was alleszins een weloverwogen keuze", rondde van Wijk stoïcijns af.

 

 

HERNAN LOSADA: "EINDELIJK DAT TIKKELTJE MEEVAL"

Met twee doelpunten trok Hernan Losada vanavond sowieso een uitblinkersrol naar zich toe. En daar kon onze Argentijnse middenvelder mee leven.

"Weken aan een stuk werden we geconfronteerd met onwaarschijnlijke pech... en vandaag vliegen de ballen er als het ware met de ogen toe in. Een mooie avond", lachte Hernan. "Ikzelf zit ook al een tijdje in een betere vorm, maar het doet enorm veel plezier dat je in zo'n wedstrijd als vanavond dat stijgende vormpeil ook in doelpunten kan vertalen. Laat ons echter het totaalplaatje bekijken. Dit was een volwassen prestatie van het team. Carnaval op het Kiel vanavond? Inderdaad... maar het is de bedoeling dat we ook de resterende twee wedstrijden hetzelfde niveau halen én winnen. Naar de tegenstanders Oosterzonen en Bocholt moeten we niet kijken. We moeten enkel op onszelf focussen. Te beginnen aanstaande zondag in Ciney."

 

 

DRIES VENTÔSE: "BLIJ DAT IK EINDELIJK KON SCOREN"

Ook Dries Ventôse trapte er vanavond twee tegen de tent... "Eindelijk", lachte onze nummer 27. "De voorbije weken liep het ook steeds beter maar bleef dat goaltje telkens uit. Vanavond lukte het wel, en als aanvaller is dat enorm belangrijk. We zetten onmiddellijk hoge druk, gaven Hamoir geen kans om in de match te groeien en combineerden vlotjes. Dat leverde best wat scoringsmogelijkheden op... en qua efficiëntie zat het ook goed. Dit doet enorm deugd. Vorige zaterdag in Hasselt merkten we al dat alles in de goede plooien zou vallen. Vanavond werd dat bevestigd. En die goede lijn moeten we nu ook maar in Ciney en thuis tegen Bocholt doortrekken. Zodat we dit moeilijke seizoen toch nog een happy end kunnen bezorgen."

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Kristof Vermeulen 

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours