Reacties na de 0-1 zege op Woluwe Zaventem

Anthony Portier:”Geen risico's genomen “

“Bij de opwarming hadden we gezien de staat van het veld al meteen afgesproken om geen risico's te nemen”, vertelde Anthony Portier. “Indien we zouden proberen om uit te voetballen, zou er automatisch veel druk komen. Je weet uit ervaring dat er dan al eens een foutieve pass kan vertrekken. Daarom hebben we iets meer vooruit gevoetbald en ook meer de lange bal. Een spel dat ons niet echt zo goed ligt. Voor de supporters was het daardoor wellicht een wedstrijd niet om aan te zien”, vond Anthony Portier. “Op het Kiel zullen we het zondag wel een totaal andere wedstrijd zien met meer voetbal. Beloofd. Maar op dit veld kwam je echt niet tot voetballen toe.”

Zelf kreeg Portier in de eerste helft ook nog een doelkans. "Klopt op een stilstaande fase. Maar die bal ging niet binnen. Bovendien floot de scheidsrechter geen penalty voor die duidelijke overtreding op Dyron Daal terwijl de grensrechter bleef staan en een strafschop wou toekennen. De ref wou er niet van weten.

Werkte Portier ooit samen met onze nieuwe coach? ”Ik heb zowel bij Oostende als Cercle Brugge telkens net niet met Dennis gewerkt. Hij was toen steeds net weg bij de club. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik mijn plaats in het elftal verdien. Maar ik ken hem wel. Indien je fouten maakt, grijpt hij in. Dat duldt hij absoluut niet. Hij weet zeer duidelijk wat hij wil.”

Legde Dennis van Wijk ondertussen al andere accenten in vergelijking met Urbain Spaenhoven? “Dat ga je de volgende week ongetwijfeld op training merken. Hij pakte vandaag al uit met een 4-4-2 in plaats van 4-3-3 of 4-2-2-2. Dit is voor zowel de flankspelers als de spitsen een andere wijze van lopen. Het geeft ook meer ruimte in het middenveld. We trainen in het vervolg ook niet meer vlak voor de wedstrijd maar wel de dag voordien. En twee dagen voor de wedstrijd is heilig voor de trainer. Dit maakt dat we enkel op woensdag nu nog vrij zijn. Met andere woorden zijn we zes van de zeven dagen op de club aanwezig. Dus één dag meer dan voordien.”

Ben Santermans:”Eindelijk achteraan nog eens de nul gehouden“

“Ik ben zeer tevreden dat we achteraan nog eens de nul hebben kunnen houden”, reageerde Ben Santermans na de match. “Dat is een opsteker. Op dit moeilijk te bespelen veld, kunnen we echter niet op een goede match terugblikken. Onze eerste doelstelling was om de drie punten mee naar het Kiel te nemen. Dat is ook prima gelukt. Volgende week zondag proberen we in het Olympisch stadion tegen Grimbergen ook met goed voetbal uit te pakken.”

Hoe verliepen de eerste dagen onder de nieuwe coach Dennis van Wijk? “Een nieuwe trainer betekent ook nieuwe wetten. De volgende week zal de coach iets meer tijd hebben om dingen aan te passen. Hij zal ongetwijfeld zijn eigen accenten willen leggen. Zo speelden we nu al in een 4-4-2 opstelling. Met andere woorden weinig risico's nemen en de spelers voorin zo snel mogelijk in stelling brengen. We hadden nog de mogelijkheid om op 0-2 te komen via die kans van Jimmy De Jonghe. Helaas ging die bal niet binnen maar het resultaat, een zege, bleef vandaag de belangrijkste doelstelling.”

KFCO Beerschot staat terug op de eerste plaats in het klassement. “Het is inderdaad een goede zaak voor ons dat zowel Bocholt als Oosterzonen punten laten liggen. Deze zege op Zaventem kan daarom mogelijk een ommekeer betekenen indien we aanstaande zondag bevestigen tegen Grimbergen. Tegen hen moet ook gewonnen worden anders had deze overwinning vandaag geen zin.”

Centraal achteraan werd er weinig weggegeven samen met Anthony Portier. “Ook op Boom, in de match tegen Grimbergen, speelden we al samen. We communiceren vaak onderling. Het deed zoals eerder gezegd deugd om de nul te houden.”

Hoe reageerde de spelersgroep na de trainerswissel? “Dit was echt onverwacht. Zulke beslissingen worden ook boven ons hoofd beslist. We kunnen er ons enkel maar bij neerleggen. De resultaten waren natuurlijk de laatste weken iets minder. De doelstelling van de club blijft hoe dan ook om bij de eerste twee te eindigen. Liefst natuurlijk met de titel.”

Kenny Thompson: “Geen kansen weggegeven“

Dennis van Wijk koos op links in zijn verdediging voor Kenny Thompson. “Wij hebben vandaag geprobeerd om in eerste instantie een goede organisatie neer te zetten”, stelde Kenny Thompson. “Het blok achteraan was zeer belangrijk. We pakten in de voorgaande wedstrijden nogal snel doelpunten tegen in de omschakeling. De tegenstanders beginnen die kennis ook te krijgen. De voorbije drie trainingen werd daar uitgebreid op getraind. Buiten in de eerste minuut hebben we geen kansen weggegeven. Voetballen was echter moeilijk op dit veld en eveneens door de strakke wind. De bal botste langs alle kanten. Ik ben nochtans niet snel de man om excuses te gaan zoeken.”

“Op Brasschaat speelde ik in het begin van de week ook al 90 minuten. Ook vandaag maak ik de volledige wedstrijd rond. Op conditioneel vlak zit het dus prima. Nu proberen om vertrouwen te tanken en elke match enkele procenten beter worden zodat ik naar mijn beste vorm kan groeien.”

Kenny was vorig weekend ook op tv te bespeuren als voetbalanalist bij Sporting Telenet. “Ze hadden me gevraagd als gast of ik dat eens zou willen doen. Louter als bijverdienste. In het begin van het seizoen werkte ik ook als een mee in het programma Fanatico. Ik vond het een zeer leuke ervaring. Het beviel me prima. Voetbal blijft echter het belangrijkste. Eerst mijn steentje bijdragen aan dit kampioenschap.“

Nog reacties van trainer Dennis van Wijk en doelpuntenmaker Jimmy De Jonghe via Beerschot Wilrijk TV: https://youtu.be/NAojtP7lDBE
 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees

 

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours