Onze trainer over... zijn selectie en tegenstrever Walhain

 

ZATERDAG ZONDER SMET, SANTERMANS EN RUYTINX

De verplaatsing van vorige zondag naar Kelmis heeft naast dom puntenverlies ook de nodige lichamelijke averij opgeleverd. Het was de voorbije dagen aanschuiven in de Kielse ziekenboeg... en het leed is zelfs nu nog niet allemaal geleden.

"Al zeker geen Mike Smet, geen Ben Santermans... en achter het aantreden van Bjorn Ruytinx mag ook een heel groot vraagteken geplaatst worden", zucht coach Urbain Spaenhoven. "Mike was deze week afwezig wegens griep en pikte pas donderdag weer bij de groepstraining aan, Ben ondervindt met een stijve nek en pijnuitzaaiingen nog altijd de naweeën van zijn ongelukkige val in Kelmis, terwijl ook duidelijk is geworden dat Bjorn afgelopen zondag in dat duel laat in de wedstrijd een lichte hersenschudding opliep."

"Gelukkig is er ook positief nieuws. Zo zijn Anthony Portier, Davy De Beule en Franck Nkela weer helemaal fit en dus inzetbaar. Antonio Muñoz Herrera verbleef om familiale redenen de voorbije week in Spanje en zit dit weekend zijn laatste schorsingsdag uit. Mede voor hem, en de overige jongens uit onze kern die minder aan spelen toekomen, hebben we een oefenwedstrijd vastgelegd in en tegen Brasschaat, aanstaande dinsdagavond 23 februari, met aftrap om half acht."

De selectie: Snyders, Nkela, Pietermaat, Snoeys, Meeus, Portier, Thompson, Geudens, De Jonghe, Schaessens, Losada, De Beule, Ventôse, Vansimpsen, Daal, Fockaert, Ruytinx (?)

 

WALHAIN KOMT "AU GRAND COMPLET" NAAR HET KIEL

In de heenronde speelde KFCO Beerschot Wilrijk in Walhain één van zijn beste wedstrijden van het seizoen, en haalde de 'wereldgoal' van Hernan Losada zelfs de (inter)nationale media. Dat ziet er dus goed uit voor aanstaande zaterdag, zeker?!

"Hooo, niet te rap. Zet Walhain aub niet weg als een makkelijke tegenstander", gaat Urbain Spaenhoven direct op de rem staan. "Ik vind ze één van de compleetste, hechtste teams uit onze reeks: krachtig, stevig, prima wedstrijdmentaliteit, opkomende vleugelbacks, twee torens centraal vanachter, een paar vrijschopspecialisten,... En bovendien zakken ze straks op volle sterkte af naar het Kiel. Uit onze scoutingsrapporten is gebleken dat minstens drie van hun spelers die qua gele kaarten op scherp stonden 'toevallig' allemaal een derde kartonnetje pakten zodat ze de voorbije weken hun schorsingsdag kregen. Blijkbaar wou niemand van hen de verplaatsing naar den Beerschot missen. Kortom, we mogen ons zeker niet miskijken op hun recente, iets mindere resultaten. Zij zijn een moeilijk te maneuvreren blok waarmee zelfs een eersteklasser als Sporting Charleroi het in de beker méér dan lastig mee had. Getuige de krappe en zelfs ietwat gevleide 1-0-overwinning van de Zebras. Samengevat: het wordt een harde dobber zaterdag voor KFCO Beerschot Wilrijk." 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours