Onze tegenstander Antalyaspor doorgelicht

Professionalisering dringt zich langzaam op in onze club, ook in de voorstelling van onze tegenstrever. Geen doorlichting meer van, met alle respect voor deze tegenstrevers, Berg en Dal, FC Esperanza Pelt, Bilzerse Waltwilder, RFC Union La Calamine, KSC Grimbergen of RU Wallone Ciney maar ploegen waar menig supporter herinneringen kan bij oproepen, FCV Dender EH, onze wedstrijden in 1ste klasse, of liever vergeten, RFC Seraing en de verloren promotie naar 1ste op de laatste speeldag. Kortom langzaamaan krijgen we geschiedenis voorgeschoteld die ons bekend in de oren klinkt. En om te tonen dat het ons menens is schotelen we u onze tegenstander van vandaag voor:

ANTALYASPOR

Opgericht in 1966  -  Clubkleuren Rood - Wit

Adres Antalya Atatürk Stadion, Gençlik 07100 Muratpaṣa/Antalya Turkije

Antalyaspor is een club die opgericht werd in 1966 na een fusie tussen Yenikapi Susspor, Ilk Isikspor en Ferrokromspor. Op 09 december 1992 was er opnieuw een fusie met Cimturspor Kulubü Dernegi.
Antalyaspor speelt momenteel in de eerste klasse van de Turkse competitie, de Süper Lig. Afgelopen seizoen eindigde het 9de in de competitie op ruime achterstand van Beṣiktaṣ en Fenerbahçe maar slechts op 3 punten van Galatasaray dat 6de eindigde.

De club speelt sinds 2008 terug in de Süper Lig waar het daarvoor wisselend succes had in zowel Süper Lig als in 2.Lig (nu bekend als Bank Asya 1.Lig) Nog noemenswaardige gebeurtenissen zijn deelname aan de Intertoto Cup in 1996 en 1997 en in 2000 deelname aan de UEFA cup door een verlies in de bekerfinale van Galatasaray met 5 – 3. Na winst in de voorronde tegen de Azerbeidzjaanse club Kapaz Gäncä werd in de eerste ronde thuis nog gewonnen met 2 -0 maar uit werd er zwaar verloren van Werder Bremen, 5 – 0.

Grote namen bij Antalyaspor zijn er in de geschiedenis niet echt te vinden alsook niet in het huidige team, Rüṣtü Reçber doet waarschijnlijk een belletje rinkelen, 120 interlands en doelverdediger bij Antalyaspor, Fenerbahçe, FC Barcelona en Besiktas, Burak Yilmaz, actief op het afgelopen EK en momenteel speler van Beijing Guoan, verdedigde de kleuren van “De Schorpioenen”, de bijnaam van Antalyaspor. In het huidige team zijn er twee namen die in het oog springen Ismail Aissati komt over van Terek Grozny en speelde in Nederland voor Ajax, Vitesse en PSV, maar de naam in het team is Samuel Eto’o. De Kameroener die speelde voor FC Barcelona, Inter Milaan, Anzji Machatsjkala, Chelsea, Everton en Sampdoria en 118 interlands telt voor de “Ontembare Leeuwen” is een naam die we graag verwelkomen op het Kiel. Even waren er meldingen dat er nog een transfer naar Galatasaray zat aan te komen. De vraag is of Samuel Eto’o, die vorig jaar 20 doelpunten scoorde in 32 wedstrijden, met zijn gedachten volledig bij de voorbereiding van Antalyaspor zit. Wij zullen hem in ieder geval met het nodige eerbetoon en respect ontvangen.

Tene Quod Bene

Koen Truyens

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours