Nog reacties na de derde promotie op rij

KEVIN GEUDENS:”GELUK STOND VANDAAG AAN ONZE ZIJDE“

 

“De doelstelling die in het begin van het seizoen werd vooropgesteld is met deze zege op Ciney behaald”, stelde Kevin Geudens nuchter vast. “Je ziet na de wedstrijd dat er dan toch een grote ontlading is bij deze spelersgroep. Veel buitenstaanders, misschien niet van Beerschot Wilrijk, hadden wellicht verwacht dat we hier punten zouden laten liggen. Ciney is immers op eigen veld een zeer sterke ploeg. Vanaf de eerste minuten hadden we de wedstrijd zeer goed onder controle. In de eerste helft geven we slechts één kans weg. Ik kon in die fase net voor de lijn wegwerken. Voor de rest kon Ciney weinig kansen afdwingen voor de rust.”

“In de tweede helft maakten we op het juiste moment de 0-2. Dan denk je dat de wedstrijd gespeeld is. Maar Ciney komt vervolgens terug in de wedstrijd met een zeer mooi doelpunt. Recht de winkelhaak in. Dan weet je dat het nog spannend kan worden en we het nog een kwartier lang zeer warm zouden gaan krijgen. Dat kwam ook zo uit. Het was in die slotfase gewoon er op of er onder. Gelukkig stond het geluk nu eens aan onze zijde. Met onder andere een bal op de lat en twee maal net voor de lijn dat we konden wegwerken. Eén maal via mijn schouder en nadien ook nog eens via Jimmy Fockaert. Op dat moment is het alles of niets. Je gooit je dan voor elke bal.”

En nu zondag kers op de taart? “Ja, op 1 mei volgt een galawedstrijd waar we helemaal gaan van genieten. Het stadion zal ongetwijfeld vol zitten. We moeten het zondag nu gewoon afmaken na een toch moeilijk seizoen. De druk is er nu af. Het is niet evident voor een club om drie jaar na elkaar kampioen te spelen. Voor mezelf is het zonder twijfel een seizoen dat ik nooit zal vergeten met hetgeen er allemaal in die periode gebeurd is.”

JEF SNYDERS:”GROTE DRUK VALT VAN ONZE SCHOUDERS“

 

Onze doelman Jef Snyders had een belangrijk aandeel in de zege op Ciney. Snyders hield de ploeg recht op belangrijke momenten.

“Achteraf bekeken was dit vandaag het ideale scenario”, vond Jef Snyders. “Na zo'n slot is het zeer leuk om uiteindelijk de match met een zege af te sluiten. Er gebeurde echt enorm veel in die slotminuten. Ciney dwong de ene corner af na de andere. Een bal die ik op de lat tik, Kevin Geudens redt met zijn borst, enzovoort.

De promotie was na deze spannende wedstrijd echter binnen. “De promotie was gewoon de basis die we dienden te bewerkstelligen. Enkele weken geleden dook het spook van de eindronde even op. Voordien hielden we daar nooit rekening mee. We kregen even een slag van de hamer na enkele nederlagen op rij terwijl we dat toen niet verdienden. Nu valt gelukkig die druk van de eindronde van onze schouders anders dienden we we nog een volledige maand mei te presteren. Dat is ontzettend belangrijk. Nu kunnen we in alle rust naar de match tegen Bocholt toewerken. Nu gaan we natuurlijk nog voor die titel. Eerst even de promotie vieren en vanaf dinsdag de focus terug leggen op de match van zondag. Mijn derde promotie is al binnen. Een derde titel zou helemaal fantastisch zijn.

Ik heb een moeilijk seizoen achter de rug waarin ik weinig punten voor de ploeg heb kunnen pakken. Dat besef is volop. Ik speelde evenwel geen zwak seizoen. Aan die tegengoal vandaag kon ik niets verhelpen. Hij vloog recht in de winkelhaak binnen. Op het einde van de match heb ik me echter nog belangrijk kunnen maken.”

HERNAN LOSADA: "AANVOERDER CINEY VERNIELDE DE PENALTYSTIP

Hernan Losada was na de wedstrijd dolgelukkig met het afdwingen van de promotie naar de Super Amateurliga. Hernan dikte als topschutter van de club zijn seizoentotaal opnieuw met één eenheid aan (nu 10 stuks in totaal) na het omzetten van een penalty. “Het laatste kwartier hadden we het geluk langs aan onze zijde", vond ook Losada. "Daarom dat het eindresultaat eens zo veel deugd deed na het laatste fluitsignaal."

Op het moment dat Hernan zich klaar zette om zijn penalty te nemen, speelden zich vreemde taferelen af. “Ja, de aanvoerder van Ciney begon plots de penaltystip volledig kapot te trappen. Nadien kwam de doelman naar mij toe en gaf me een kus. Zo'n toestanden heb ik nog nooit meegemaakt.”

Tekst: Patrick Bijnens

Foto's: Jan Mees

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours