Mededeling van het bestuur

 

 

KFCO BEERSCHOT WILRIJK EN DE COMPETITIEHERVORMING

 

Aangezien KFCO Beerschot Wilrijk ingevolge de competitiehervorming de promotie naar tweede klasse (volgend jaar: "1B") sportief niet zou hebben kunnen bewerkstelligen, werd een klacht ingediend bij de Belgische Mededingingsautoriteit, de vroegere "Raad van Mededinging".

Deze instantie heeft beslist de klacht niet op te nemen omdat het individueel belang van KFCO Beerschot Wilrijk - zowel sportief als financieel -  niet voldoende opweegt tegen het door de Pro League nagestreefde algemeen sportbelang.

KFCO Beerschot Wilrijk betreurt deze zienswijze, doch legt zich hierbij noodgedwongen neer.

De club zal in alle transparantie ten gepaste tijde communiceren of zij nog andere acties onderneemt. Ondertussen werd op 2 februari 2016 de Licentie voor de 1ste Amateurreeks ingediend.

KFCO Beerschot Wilrijk beklemtoont dat haar project en beoogde doelstelling om zo snel mogelijk terug deel uit te maken van de elite van het Belgisch voetbal onverkort gestand blijft, en dat zij zich thans volledig toelegt op het behalen van een derde titel op rij, om volgend seizoen alvast deel uit te kunnen maken van de 1ste Amateurreeks.

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours