Land Invest Group: voortrekker op alle vlakken

Van 3 tot 6 januari 2015 trekt KFCO Beerschot Wilrijk op winterstage naar Antalya in Turkije.Dat kan alleen dank zij de financiële steun van onze ambassadeurs, sponsors die hiervoor de nodige fondsen bijeenbrachten. Uit respect voor hun inbreng én ook om deze bedrijven (en de mensen erachter) aan u voor te stellen, draaien wij deze week in "KFCO Beerschot Wilrijk on Tour" de schijnwerpers even op deze ambassadeurs.

Na "Het Pomphuis" van Gunther Dieltjens en "Lenders Advocaten" van Fred Lenders is het vandaag de beurt aan onze hoofdsponsor Land Invest Group en zijn voetbalgekke CEO Marc Schaling...

Sinds de opstart van KFCO Beerschot Wilrijk is Land Invest Group de (fiere) hoofdsponsor van onze club. De nv met maatschappelijke zetel aan de Jordaenskaai 24 in Antwerpen is een grote speler op de markt, een soliede investeerder in gronden met het oog op hun verdere ontwikkeling, hoofdzakelijk in de richitng van residentiële projecten. Het verwerven van ideale grondposities is dé kernactiviteit van onze hoofdsponsor. Als volledige eigenaar van die gronden zorgt Land Invest Group er voor dat de bouwlocaties uit zijn portefeuille als het ware bouwklaar worden gemaakt, en dat de nodige vergunningen voorhanden zijn. Niet alleen onbestemde grond wordt op die manier tot bestemming gebracht, ook bij bestemde grond is de firma bereid in een partnership met promotoren een financiering te garanderen. Het is Land Invest Group nv dat sinds enkele jaren verantwoordelijk is voor het even nieuwe als moderne stadsbeeld van Antwerpen rond het Eilandje. En dat ook wil blijven doen. Onder meer met de Westkaaitorens 3, 4, 5 en 6; binnenkort ook met de Renault-site aan de Konijnenpijp. De firma is door deze kwaliteitsvolle projecten inmiddels stevig verankerd in Antwerpen... en bezit met Marc Schaling ook nog eens over een CEO met veel voetbalverstand... en een hart voor KFCO Beerschot Wilrijk.

"Als je als club ambitie wil uitstralen moet je daar - als KFCO Beerschot Wilrijk - nù mee beginnen... en niet wachten tot we bijvoorbeeld over een paar jaar tweede klasse bereiken", zegt Marc Schaling (links op de foto, naast onze voorzitter Eric Roef). "Vandaar dat ik het organiseren van een winterstage een belangrijke gegeven vind, en onmiddellijk bereid was om met het bedrijf "ambassadeur" te worden. Blijkbaar leidt het feit dat een vierdeklasser in de nieuwjaarsperiode voor een viertal dagen naar Turkije op oefenstage trekt hier en daar voor wenkbrauwengefrons. Zeker wat het financieel plaatje betreft. Is niet nodig hoor, want de ganse trip naar Antalya wordt volledig extern gefinancierd, want dergelijke zaken waren niet in het budget opgenomen. Met andere woorden: dit kost de club niks."

"Marc Schaling is gene gewone", steekt bestuurslid Fred Lenders zijn appreciatie voor de CEO van Land Invest Group niet onder stoelen of banken. "Een échte voetballiefhebber, pur sang, bovendien. "Op en top sportman ook: vroeger een goed tennisser en als Hagenees heeft hij onder meer achter de schermen ook zijn rol gespeeld in de reddingsactie van ADO Den Haag. Sinds anderhalf seizoen is hij een groot en fervent Beerschot-Wilrijk-supporter geworden. Hij heeft een gezonde visie op het spelletje, is een voetbalkenner, en volgt onze club op de voet. Ik heb hem al enkele keren 'betrapt' toen hij in Wilrijk 's avonds zomaar eens een training van ons eerste elftal kwam meepikken. Gewoon even op-en-af gereden vanuit Amsterdam. Mooi toch!"

"Op 10 januari, ter gelegenheid van de derby tegen de City Pirates, heeft hij alle "ambassadeurs" uitgenodigd in zijn loge om de stage te evalueren en nog eens bij elkaar te zitten om verdere samenwerkingsverbanden uit te werken", aldus nog Fred Lenders. "Kortom, een gedroomde hoofdsponsor".

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

 

Voor alle nieuws over de winterstage van KFCO Beerschot Wilrijk, klik op "Winterstage" in het menu op deze website

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours