KFCO Beerschot Wilrijk vertrekt op winterstage naar Turkije

 

Eén week keihard trainen aan de Turkse rivièra

Voor de spelers van KFCO Beerschot Wilrijk zitten de tien vakantiedagen er op. Dinsdagochtend om 9 uur worden ze allemaal in het Olympisch Stadion verwacht, waar ze na een ontbijt de bus instappen richting luchthaven Düsseldorf. Daar stijgen ze om half drie op met bestemming Antalya in Turkije. Vliegtijd: drie uur en veertig minuten. Een bustripje van dertig minuten levert Losada & co daarna af in het IC Santai Hotel in Belek, een verblijf dat uitkijkt op de Middellandse Zee en met vijf sterren mag pronken. Dat wordt meteen de Kielse pleisterplaats tot en met 2 januari.

"Het is de bedoeling dat we in Turkije de basis leggen voor het competitievervolg, dat er al op zaterdag 6 januari aankomt", zegt trainer Marc Brys, die straks vanuit zijn Griekse vakantiebestemming in Turkije zal neerstrijken. "Positief is dat we momenteel geen geblesseerden meer tellen in onze kern. Iets wat de concurrentiestrijd allicht meer zal aanwakkeren. Jan Van den Bergh en Mo Messoudi ondervinden geen hinder meer van hun respectievelijke letsels, ook Jacques Zoua zal allicht inzetbaar zijn... terwijl we groen licht verwachten in het 'dossier Richard Mbombo'. Indien we die vier spelers daadwerkelijk kunnen recupereren geeft ons dat weer heel wat extra mogelijkheden."

Naar goede gewoonte mogen onze jongens zich opmaken voor een zware stageweek. Zo staan er dagelijks drie oefensessies op het programma. Ook dinsdagavond - een dik uurtje na de voorziene aankomst in het hotel in Belek - zal er nog worden getraind. Kwestie van meteen in het goede ritme te komen... In de loop van de week wordt er één oefenwedstrijd ingepast tegen een Turkse tweedeklasser. Definitieve dag en aanvangsuur wordt later nog geprikt.

De Kielse delegatie bestaat uit 35 personen, verdeeld over 24 spelers, 5 mensen van de technische staf, de team manager en de sportief manager, de clubdokter, twee kinesisten en een masseur/materiaalman. Afwezig zijn Dylan Ragolle, die al een wintervakantie had vastgelegd alvorens hij weer naar de A-kern werd overgeheveld, en assistent-trainer Marc Noë.

De namen van de stagegangers op een rijtje: de doelmannen Rafa Romo, Quintijn Steelant en Jordi Nolle, plus de veldspelers Jan Van den Bergh, Denis Prychynenko, Antonie (zeg maar Arjan) Swinkels, Joren Dom, Tom Van Hyfte, Octavio Merlo, Youssef Boulaouali, Alexander Maes, Fessou Placca, Tom Pietermaat, Hernan Losada, Richard Kule Mbombo, Mohamed Messoudi, Guillaume François, Erwin Hoffer, Jimmy De Jonghe, Jacques Zoua, Jaric Schaessens, Karim Essikal, Charni Ekangamene en Abdel Diarra. Voorts trainer Marc Brys en zijn assistenten Issama Charaï, Bart Van Lancker, Bram Verbist en Nosa Obasohan. Team manager Luc De Vos en sportief manager Frank Staes. Terwijl clubdokter Filip Spans, de kinesisten Ralph Pasmans en Laurens van Veelen en masseur Benny Begine voor de medische omkadering zorgen.

Terugkeren doet KFCO Beerschot Wilrijk op dinsdag 2 januari, met een vlucht Antalya-Düsseldorf, waarbij onze jongens normaal gezien rond 18 uur weer voet op Duitse bodem zullen zetten.

De volgende dagen houden wij u via onze officiële communicatiekanalen (website, facebook, twitter, instagram...) met regelmatige verslagen, interviews, foto's en filmpjes op de hoogte van alle stage-actviteiten.

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: IC Santai Hotel

© 2018 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours