Beloften aan de leiding: Aiman El Maimouni uitblinker en matchwinnaar

 

BELOFTEN: SK SINT-NIKLAAS - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  0 - 1

Het beloftenteam van KFCO Beerschot Wilrijk blijft het goed doen. Vrijdagavond werd met 0-1 gewonnen bij Sint-Niklaas, waarmee de koppositie werd gepakt. Absolute uitblinker en matchwinnaar was Aiman El Maimouni. Even voor het halfuur stond hij op de juiste plaats om een door Lumanza opgezette actie en een assist van Smets af te ronden. Bovendien toonde hij zich constant dreigend en had hij een voet in de betere Kielse aanvalsacties. Zijn applausvervanging in de slotminuut was dan ook dik verdiend.

Gelegenheidscoach Dirk Coppens, die de zieke Frank Magerman in de Kielse dugout verving, zag zijn elftal een volwassen prestatie neerzetten: verdedigend sterk, snel omschakelend en dreigend via de flanken. Zo versierde KFCO Beerschot Wilrijk in de periode net voor en na de pauze drie goede kopbalkansen op rij, maar de pogingen van Ernst, Sprengers en Iakovlevski belandden telkens centimeters naast. Doelman Jelte Schrauwen - die op het einde van dit seizoen overstapt naar de Merksemse buren van City Pirates - deed ook nog zijn duit in het zakje met twee prima reddingen bij gevaarlijke Wase tegenprikken.

* DOELPUNT: 28' El Maimouni 0-1

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Schrauwen, Smets, Sprengers, Van Der Sande, Peuters, Van Kort, Daniels, Iakovlevski, Ernst (79' Truyzelaere), Lumanza (74' B. De Herdt), El Maimouni (90' Sterckx)

* GELE KAART: Daniels

De eerstvolgende competitiewedstrijd van onze beloften is op maandagavond 7 maart om 20 uur in en tegen Wolvertem.

 

Info/tekst: Jeroen Jacobs/Danny Geerts

© 2015 KFCO Beerschot Wilrijk - Alle rechten voorbehouden - Foto's Jan Mees - Powered by eFlavours