Verslag Beerschot - Rupel-Boom 1 - 0

 

Tarik Tissoudali scoort enig doelpunt vanop de stip

BEERSCHOT – RUPEL BOOM  1 – 0

Trainer Stijn Vreven koos vanavond in de Visputten van Hoboken voor spelers die afgelopen zaterdag tegen Panathinaikos niet of amper aan de bak waren gekomen. Het werd – mede door de warmte – een iets te gezapige DCA-derby, waarin Beerschot de eerste helft voor z’n rekening nam.

Uit drie vroege kansen van Ndombasi, Tissoudali en Bugridze werd geen doelpunt gepuurd, maar toen Irakli Bugridze in de grote rechthoek onderuit werd gelopen, trapte Tarik Tissoudali de terechte penalty keurig binnen. Tissoudali was trouwens veruit de gretigste en verdienstelijkste Beerschotter vanavond.

Na de rust herstelde Rupel Boom enigszins het evenwicht, maar verder dan een rommelige fase in de Kielse grote rechthoek kwamen de ‘Boomkes’ niet. Antoine Lejoly werd amper aan het werk gesteld. Maar ook Beerschot versierde nog amper mogelijkheden. Het tempo viel met de minuut verder terug; alleen enkele iets te drieste Boomse tackles zorgden nog voor een beetje opwinding.

 

* TOESCHOUWERS: 600

* DOELPUNT: 20’ Tissoudali 1-0 (strafschop)

* BEERSCHOT: Lejoly, Simons (80’ Mboko), Bourdin, Cools (80’ El Hadj), Grisez, Sanusi (60’ Camara), Dom, De Keersmaecker, Bugridze (60’ Mazbouh), Tissoudali, Ndombasi

 

 

VAR en… Alexandre Boucaut (!) proefstomen in Hoboken

De Belgische Voetbalbond en de Pro League maakten van deze oefenwedstrijd tussen Beerschot en Rupel Boom gebruik om de VAR uit te testen: met het witte busje in de Hobokense struiken, een aantal camera’s rond het speelveld, het VAR-scherm centraal langs de lijn en de oortjes van de spelleiders. Hoofdverantwoordelijke was onze goeie vriend scheidsrechter Alexandre Boucaut, die zich opmerkelijk uit de belangstelling wist te houden.

Met een magere 1-0-voorsprong op het scorebord hield de ganse Beerschot-familie dan ook de adem in tot in de slotminuten/blessuretijd. Want met Boucaut in de buurt weet je maar nooit dat er plots nog een penalty-tegen uit de lucht valt.

De VAR-test verliep trouwens vlekkeloos. Slechts twee keer – telkens bij een iets te drieste overtreding - diende hulp ingeroepen te worden.

 

 

 Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees