Verslag Beerschot - Panathinaikos 2-1

 

Overtuigende galawedstrijd, verdiende overwinning, knappe doelpunten

BEERSCHOT – PANATHINAIKOS  2 – 1

Beerschot heeft in de vooravond de Memorial Marc Steenackers gewonnen, en geloof ons; het was dik en dik verdiend. Het voetbal dat onze Mannekes gedurende negentig minuten op de schitterende nieuwe Kielse grasmat brachten, was leuk om volgen, efficiënt… en werd bovendien in een 2-1-zege vertaald. Tegen Panathinaikos dan nog, en dat is toch een grote naam in Griekenland en omstreken.

Beerschot maakte het de Griekse topklasser, die eerder deze week nog overtuigend met 0-3 bij Feyenoord was gaan winnen, vanaf minuut één lastig. Het was Rapha Holzhauser die de meeste Kielse aanvalsacties inleidde en zo de druk op de ketel  hield. Zo moest doelman Kotsaris twee keer goed tussenbeide komen, eerst op een voorzet van Saint-Louis, nadien door een laag schot van Brogno uit de rechterbenedenhoek te duikelen. Panathinaikos groeide iets beter in de wedstrijd maar meer dan wat plukwerk kreeg Mike Vanhamel niet te verwerken.

Onze Mannekes  bleven goed combineren en dreigden het meest over links, waar Dylan Saint-Louis zijn prestatie even na het halfuur met een doelpunt opfleurde. Met een mooie individuele actie, mannetje uitgekapt en laag in de verste hoek. Een klassegoal. Een minuutje eerder had onze aanwinst uit Parijs de bal ook nog eens keihard tegen de deklat getrapt. Een (meer dan) hoopgevend debuut dus…

Ook in de tweede helft creëerde Beerschot het eerste gevaar, met een volley van Prychynenko, maar het was wel Panathinaikos dat even daarna de gelijkmaker scoorde. Vanop de penaltystip, na een overtreding van Rubin Seigers. Vergos trapte binnen vanop elf meter. Eén-één, een gevleide tussenstand.

Beerschot stelde echter al snel weer orde op zaken. Na een zoveelste vlotte aanvalsactie – er werd bij momenten al écht goed gevoetbald -, een nummertje (+ assist) van Saint-Louis en een rake knal van Fessou Placca.

Stijn Vreven voerde in het slothalfuur nog een zestal wissels door, zodat zowat iedereen zijn speelminuten kreeg. Ook dat ging niet ten koste van de kwaliteit , want Beerschot bleef Panathinaikos vastzetten en gaf amper kansen weg. Dreiging kwam er nog langs – opnieuw – Saint-Louis, maar de 2-1-stand wijzigde niet meer.

Slotsom: een dikke pluim op de hoed van spelers en technische staf  na deze overtuigende prestatie, want op dertien dagen van de competitiestart in 1B lijkt Beerschot nù al klaar voor de strijd.

 

TOESCHOUWERS:  2.000

SCHEIDSRECHTER: Geldhof

DOELPUNTEN: 33’ Saint-Louis 1-0, 54’ Vergos 1-1 (strafschop), 66’ Placca 2-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Reda (83’ Dudouit) , Prychynenko, Seigers (86’ Bourdin), Vorogovskiy, Holzhauser, Maes (75’ Sanusi, Vancamp (60’ Tissoudali), Brogno (83’Bugridze) , Saint-Louis, Placca (70’ De Keersmaecker)

PANATHINAIKOS: Kotsaris, Apostolakis, Emmanouilidis, Vergos, Theocharis, Maurohmatis, Athanasakopoulos, Alexandropoulos, Sermaezis, Zagaritis, Kampetsis

PANATHINAIKOS (vanaf 60’): Christoggorgos, Insua, Kolovetsios, Donis, Chatzigiovanis, Bouzoukis, Kourhaglis, Kolovos, Poungouras, Vagiannidis, Konan

GELE KAARTEN: Zagaritis, Holzhauser, Kourhaglis

RODE KAARTEN: geen

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees