FC Mariekerke – KFCO Beerschot Wilrijk 0-0

GESLOTEN TOPDUEL EINDIGT SCORELOOS

 

KFCO Beerschot Wilrijk leed tegen FC Mariekerke op het veld van SV Bornem zijn eerste puntenverlies van het seizoen. Beide clubs kwamen na een spannende en aangenaam om volgen wedstrijd niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Net als in de vorige uitwedstrijd, tegen Schriek, kwam Beerschot Wilrijk bliksemsnel uit de startblokken. Binnen de eerste minuut dwong het team van trainer Spaenhoven wederom zijn eerste kans af. In tegenstelling tot het duel tegen Schriek, kreeg Kubilskis het leder nu niet voorbij de doelman. De actie was al meteen tekenend voor de rest van de wedstrijd. Steeds net niet.

De beste mogelijkheid voor de thuisploeg kans kwam na 7 minuten. Van der Heyden kende een moment van onoplettendheid en speelde de bal ongelukkig in de voeten van Mariekerke-speler Belhaj. Doelman Snijders was gelukkig bij de pinken en dook zonder dralen in de voeten van Belhaj. Diezelfde Balhaj diende door De Woyer een poosje later opnieuw van de bal gezet te worden om het scoren te verhinderen.

Halverwege de eerste helft diende trainer Spaenhoven al noodgedwongen een vervanging door te voeren. Kubilskis geraakte bij een onschuldig duel geblesseerd met een schouder uit de kom. Meteen kon Dermaut na enkele weken blessureleed zijn wederoptreden vieren. Kubilskis zal wellicht enkele weken onbeschikbaar blijven.

Beerschot Wilrijk kreeg in de eerste helft bijna nooit greep op de wedstrijd. Mariekerke had zijn tegenstander perfect gescout. De bezoekers speelden niet zuiver genoeg om aanspraak te kunnen maken op een doelpunt. Mariekerke zorgde nog even voor doelgevaar met een vrijschop van Hegelmeers die door Snijders over doel in corner geduwd werd. Na een aangename en aantrekkelijke eerste helft gingen beide ploegen dan ook scoreloos de rust in.

In de tweede helft zag Nijs na enkele minuten zijn doelpunt terecht wegens buitenspel afgekeurd. Even later werd Mariekerke offensief gedeeltelijk onthoofd want nu moest ook hun topschutter Jatta met een blessure noodgedwongen het veld verlaten.

KFCO Beerschot Wilrijk begon stilaan meer overwicht te krijgen en kwam gevaarlijker uit de hoek. Vooral Dermaut zorgde met zijn aanvallende acties voor dreiging. Zo devieerde Franken een schot van de Beerschot Wilrijk-spits bijna in eigen doel. Naarmate de wedstrijd het slotkwartier inging, verhoogden de bezoekers de druk. Laevaert mocht zo nog eens vrij aanleggen maar besloot recht op doelman Janssens. In de slotfase kwamen de bezoekers nog goed weg toen invaller Develer van iets over de middenlijn een lange bal over de ver uit doel gekomen Snyders lanceerde, recht op de staak.

 

TOESCHOUWERS: 2.200

SCHEIDSRECHTER: Verbruggen Rudi

DOELPUNTEN: geen

MARIEKERKE: Janssens, Francken, Tolenaars, Embrechts, Van Damme (84’ Morisjens), Da Silva, Hegelmeers, Belhaj (74’ Develer), Ouriagli, El Harchi, Jatta (54’ Ben Omar)

KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Snyders, Laevaert, Van der Linden, Van der Heyden, Baert (51’ Fasseur) Nicot, De Smedt, Magerman, De Woyer, Kubilskis (23’ Dermaut) en Nijs.

GELE KAART:  Hegelmeers
 

 

Tekst: Patrick Bijnens

Foto: Jan Mees