ZWEEDSE REVELATIE KIEST VOOR BEERSCHOT

Hoofdafbeelding: 
Body: 

De Zweedse lefgozer Diego Montiel verhuist naar Het Kiel. Hij is de sensatie van de Zweedse tweede klasse en tekende voor 2,5 seizoenen bij KFCO Beerschot Wilrijk, met optie op 2 seizoenen extra. De spelverdeler komt over van Orgryte.

Het was ondervoorzitter Walter Damen die voor KFCO Beerschot Wilrijk de honneurs waarnam en donderdagnamiddag z'n handtekening zette naast die van de nieuwste aanwinst.

Diego Montiel werd in de Supperetan, dat is de Zweedse tweede klasse,  uitgeroepen tot beste speler van het voorbije seizoen. De 23-jarige Montiel scoorde 13 keer en was goed voor 15 assists. En dat in 28 wedstrijden. Die statistieken zijn ook bestuurder Jan Van Winckel niet ontgaan: "Het vorige seizoen was de doorbraak voor Diego. Met die cijfers was hij bijzonder bepalend voor z'n ploeg. En dat is niet vanzelfsprekend in de Zweedse tweede klasse. We zijn dan ook blij dat hij, uit een reeks van aanbiedingen, voor ons kiest. Net als de nieuwkomers die bij het begin van het seizoen kwamen, is Montiel een talentvolle speler die we een langdurig contract aanbieden. Deze transfer past dus perfect bij onze visie en gezien het feit dat hij einde contract was, is dit een opportuniteit die we niet mochten laten liggen."

Montiel brak het voorbije seizoen potten als aanvallende, creatieve middenvelder. Het spreekt voor zich dat ook coach Stijn Vreven z'n zeg had. "Montiel is een echte spelverdeler. Het is een type van speler dat we zeker kunnen gebruiken in deze kern. We moeten hem voorzichtig brengen. Hij gaat ongetwijfeld een aanpassingsperiode nodig hebben. Dat kunnen we ons permitteren want het middenveld draait goed op dit moment. Anderzijds verloren we Vancamp op die positie. Moesten er nieuwe blessures of schorsingen zijn, hebben we eventueel een alternatief op kortere termijn."

"Ik ben supergemotiveerd en ga keihard werken om er te staan als de ploeg me nodig heeft. Dat ik naar een club als Beerschot kan komen, is voor mij een belangrijke stap en een fantastische beleving. Ik heb een heel goed gevoel bij deze club en bij de overstap. Het klikte ook meteen met Stijn Vreven en Hernan Losada." Aldus de Zweed, die zich meteen thuisvoelt op het Kiel.

Niemand die zo goed 'nen 10' met Uruguayaanse roots kan beoordelen als Hernan Losada. Hij sprak enkele keren met Montiel. "Ik hou van dit soort spelers. Hij heeft een actie in huis maar behoudt ook het overzicht. Zijn vista is het eerste wat me opviel. Daardoor heeft hij zo veel assists achter z'n naam. We moeten hem de kans en de tijd geven om zich aan te passen maar ik ben er zeker van dat hij hier kan doorbreken. Onze supporters gaan de speelstijl van Diego apprecieren."

Voor DCA-eigenaar Francis Vrancken toont deze transfer dat we op de goede weg zijn. "Het is mooi om zien hoe alle leden van  onze technische commissie inspraak hebben gehad in deze transfer zonder tijd te verliezen want we hebben bijzonder kordaat moeten handelen. Het bewijst bovendien nog maar eens dat Beerschot weer meetelt en talentvolle voetballers aanspreekt."

Diego Montiel vertrekt volgende woensdag mee op stage naar Spanje.