Weekprogramma van 14 tot 20 mei

 

Laatste trainingsweek... en zaterdag afscheidswedstrijd van Hernan Losada

De spelersgroep van KFCO Beerschot Wilrijk is vanochtend op het oefencomplex aan het Universiteitsplein in Wilrijk aan de laatste trainingsweek van een (te) lang seizoen begonnen.

Vooral Hernan Losada liet een gretige indruk, en dat zal niet verbazen want onze Argentijnse grootmeester neemt zaterdag afscheid als voetballer. En wil dat in schoonheid doen. Maar ook de overige Mannekes willen in die slotmatch van de jaargang 2017-2018 graag een resultaat neerzetten... en eindelijk die eerste overwinning van Play-Off 2 meepakken.

Wie er zaterdag naast de naar Rupel Boom vertrekkende Jaric Schaessens en de naar KV Mechelen overstappende Arjan Swinkels verder mag worden uitgewuifd, is momenteel nog niet helemaal duidelijk. Zo wacht Rafa Romo samen met de clubleiding of Apoel Nicosia de transfersom voor een definitieve overgang eventueel wil laten zakken, gaf Quintijn Steelant te kennen graag elders als eerste doelman aan de bak te komen, wil Guillaume François een gesprek over zijn speelkansen, dienen er nog enkele knopen omtrent Abdel Diarra en Youssef Boulaouali doorgehakt. En last but not least wordt er door andere clubs ook nog aan de mouw van een van aantal van onze kernspelers getrokken. 

Wat Marc Brys betreft, is er weinig tot geen nieuws te melden. Onze trainer is nog altijd in gesprek met Sint-Truiden en verwacht in de loop van deze week een beslissing te kunnen nemen. 

 

Het trainingsprogramma

* Maandag 14 mei: vrij

* Dinsdag 15 mei: één training, om 10 uur

* Woensdag 16 mei: één training, om 10 uur

* Donderdag 17 mei: één training, om 10 uur

* Vrijdag 18 mei, één training, om 10 uur, gevolgd door video-analyse en tactische bespreking

* Zaterdag 19 mei: slotwedstrijd Play-Off 2: KFCO Beerschot Wilrijk - KAS Eupen, Olympisch Stadion, aftrap 20 uur

* Zondag 20 mei: vrij

 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees