Wedstrijdverslag KFCO Beerschot Wilrijk – Witgoor Dessel 3-0

KFCO Beerschot Wilrijk heeft vanavond een heel goede beurt gemaakt. In een zinderend Olympisch Stadion werd eerst Rik Coppens, als “Koning van het Kiel”, met een emotioneel eerbetoon in de bloemetjes gezet; daarna liet het elftal van trainer Urbain Spaenhoven de eerste overwinning van het seizoen optekenen. Dat laatste gebeurde evenwel niet zonder slag of stoot. Vooral in de eerste helft geraakten onze jongens niet direct in hun ritme, en was er te veel 'afval' in het spel. Maar na de pauze zetten De Smedt & Co de puntjes op de i. Met drie goals, waarvan één op de stip. Een deugddoende driepunter dus. En een perfecte knipoog richting Rik Coppens, die vanuit zijn loge – als supporter voor het leven – goedkeurend had toegekeken.

Naar goede gewoonte begon KFCO Beerschot Wilrijk met aanvallende intenties aan de partij, met veel druk naar voren en tegen een hoog tempo. Witgoor plooide maar brak niet, want de opbouw van onze jongens was al te vaak onzuiver en slordig. Het aantal dreigmomenten bleef beperkt tot een poging van Ventôse (net voor de lijn gekeerd) en een kopstoot van Muñoz Herrera, die de bal echter onvoldoende kon drukken. De bezoekers counterden gevat, vooral via een kwikzilveren Mensah, die met het betere zolenwerk bij herhaling de Kielse alarmbel deed luiden. Maar Snyders dook de bal gevat uit de verste hoek, terwijl scheids Bylois een doelpunt van Verdonck afkeurde wegens buitenspel. Een (grote) zucht van opluchting ging door de tribunes... Brilscore bij de rust, dus.

Vooruitgestuwd door een even enthousiast en luid aanmoedigend thuispubliek – echt de sfeer van de grote dagen! -, en met Kevin Baert in de plaats van 'Smos' Nijs, voerde KFCO Beerschot Wilrijk de pressie ook na de pauze nog verder op. Het tiktakspel verliep nu iets vlotter, en toen Laevaert bij een van zijn gekende rushes foutief werd gestuit in de grote rechthoek, ging de bal op de stip. Antonio Muñoz Herrera, die vorige week nog een elfmeter gestopt zag, nam opnieuw zijn verantwoordelijkheid... en knalde nu wel raak. De bevrijdende 1-0 stond meteen op het bord.

Vanaf dat moment was het d'erop en d'erover... Soms nog wat stroef in de opbouw, dat wel. Maar bij momenten werden er best leuke combinaties op de Olympische grasmat getekend. Verdere goals konden dan ook niet uitblijven. Baert trapte eerst nog centimeters naast, en ook een poging van Muñoz Herrera ging net naast het kader, maar daarna twee keer bingo in vier minuten. Eerst de mee opgerukte Portier die de bal op de slof nam, daarna Snoeys met een schot uit de tweede lijn die via een carambole voorbij de bezoekende doelman binnen ging. Een mooie afsluiter van een Kielse carnavalavond, die sowieso een prominent plaatsje in onze geschiedenisboeken krijgt. Eén met een paars-gouden randje zelfs...

* TOESCHOUWERS: 6.482

* SCHEIDSRECHTER: Bylois

* DOELPUNTEN: 51' Antonio Muñoz Herrera 1-0 (penalty), 81' Portier 2-0, 84' Snoeys 3-0

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Snyders, Laevaert, Meeus, Portier, Nicot (87' Van der Heyden), De Smedt, Snoeys, Ascencion (75' De Beule), Ventôse, Munoz Herrera en Nijs (46' Baert) .

* WTGOOR DESSEL: .Van den Oever, Gielen (71' Joris), Claes, Mensah, Coeckelbergs, Hoeckx, Schijvenaars, Conderaerts, Vanarwegen (82' Hendriks), Donkor en Verdonck.

* GEEL: Gielen,Ascencion, Conderaerts

 

Tekst: Danny Geerts

Foto's: Jan Mees