WEDSTRIJD TEGEN KV MECHELEN ONDER VOORBEHOUD

Straks trekken KFCO Beerschot Wilrijk en z'n supporters naar het AFAS stadion voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Deze topper wordt helaas overschaduwd door 'operatie propere handen'. Gezien de omstandigheden heeft KFCO Beerschot Wilrijk beslist onder voorbehoud te spelen.

Gezien de naam, de traditie en de achterban van de clubs is KV Mechelen - KFCO Beerschot Wilrijk de mooiste affiche van 1B. Bovendien zijn beide ploegen een mooie reeks aan het neerzetten en is het een belangrijke wedstrijd voor de eerste periodetitel . KFCO Beerschot Wilrijk voelt zich echter genoodzaakt deze topper onder voorbehoud te spelen. Het bestuur verantwoordt deze beslissing:

'De club heeft deze keuze gemaakt, gelet op de onduidelijkheid die is ontstaan in het voetbal.

De media en het federaal parket berichten immers dat er diverse onderzoeken lopen naar omkoping en niet geoorloofde beinvloeding van wedstrijden.  Het federaal parket vermeldt hierbij dat er zelfs sprake kan zijn van een criminele organisatie.

Het is dus duidelijk dat er geen zekerheid is rond de reeds gespeelde  en nog te spelen wedstrijden. Ook het competitieverloop en de rangschikking komen hierdoor in het gedrang.

Bovendien is het ongeweten wanneer het onderzoek zal zijn afgerond en wat de houding zal zijn van de officiele instanties bij eventuele inzage in het gerechtelijk onderzoek. 

Kortom, er is een grote onzekerheid over het verleden, het heden en de toekomst van de competitie. Temeer omdat ook andere clubs aangeven onder voorbehoud te zullen spelen.

Uiteraard zal de club elke wedstrijd spelen als een echte en volwaardige wedstrijd maar dus onder voorbehoud gelet op deze omstandigheden.

Wij vragen wel aan onze supporters om te blijven geloven in de eerlijkheid van de vele mensen die betrokken zijn in het voetbal. Supporters van andere clubs kunnen immers aan de huidige situatie niets doen en zijn ook de dupe van deze feiten. Scheidsrechters die elke week hun uiterste best doen, mogen ook niet de kop van jut worden. 

Al laatste wensen wij nog te melden dat ook op deze wedstrijd er een match delegate is die alles noteert aangaande spreekkoren, en die zowel  fotografeert wat er op het veld wordt gegooid als wat er in de tribunes wordt ontstoken aan pyrotechnisch materiaal. De boetes voor de club kunnen enorm zijn. Wees dus ludiek, origineel maar niet kwetsend. '