WE ARE 13

De topper tegen KV Mechelen zal in het teken staan van stamnummer 13.  De club voldeed reeds aan alle voorwaarden en betaalt 43 000 euro aan de KBVB om het historische stamnummer over te kopen. Beerschot speelt vanaf 1 juli 2019 weer met den 13.

Op 9 mei 1999 verloor Beerschot de wedstrijd tegen Rita Berlaar maar vooral een deel van z'n eigenheid. Beerschot VAC hield op te bestaan, het stamnummer 13 werd geschrapt. Net als de club blijkt ook den 13 nen taaie te zijn. Hij bleef als een beschermengel rondzweven op het Kiel. Eerdere pogingen om Beerschot en 13 officieel te herenigen, mislukten. Nu is het wel prijs. De voorwaarden zijn ingevuld, de paperassen zijn in orde, de factuur is binnen en de betaling staat klaar: 'We are 13.'

De supporters mogen het stamnummer 13 weer omarmen en Beerschot zal dit mooie moment niet onopgemerkt laten voorbijgaan. "We investeren in het stamnummer 13 voor de vele trouwe fans die de club zijn blijven volgen en er mee voor hebben gezorgd dat ze nog bestaat. We geven den 13 terug aan de supporters." Klinkt het eensgezind bij de nieuwe eigenaars. Voor Francis Vrancken van DCA en prins Abdullah was het terughalen van stamnummer 13 steeds een prioriteit. De club wil graag elke supporter betrekken en bedanken met tifo's, klappers, een vlaggenzee en gratis gadgets.

'We are 13' zal zaterdag alom aanwezig zijn in het Olympisch Stadion en moet op indrukwekkende manier de spelers verwelkomen. Ook sfeergroep Armata Viola plant een sfeeractie en wordt betrokken in de coordinatie.

Beerschot en KV Mechelen duiken zaterdagavond zij aan zij het Olympisch stadion binnen. De winnaar deelt een mentale tik uit en pakt een hele kleine optie op de tweede periode. De spanning zal enorm zijn, de geladenheid belooft van de paarse zitjes te druipen. Maar iets zegt ons dat den 13 geluk gaat brengen...

#Weare13