Vollen bak!

Hoofdafbeelding: 
Body: 

 

Alle tickets voor Beerschot - KV Mechelen zijn de deur uit

Tienduizendzevenhonderd toeschouwers. Zoveel voetballiefhebbers zullen zaterdagavond aanwezig zijn in het Olympisch Stadion om er de finalewedstrijd tussen Beerschot en KV Mechelen bij te wonen.

In de vooravond brachten onze charmante medewerkers in de Ticket Corner het allerlaatste ticket aan de man. Méér toegangskaarten mocht onze club uit veiligheidsoverwegingen niet verkopen. Hoe dan ook, het bordje "UITVERKOCHT" mocht voor de gelegenheid nog eens worden opgeblonken en aan de hoofdingang bevestigd. Ook vorig seizoen, ter gelegenheid van de finalewedstrijd tegen Cercle Brugge, liep het Kiel storm (en vol!). Morgen wordt dus een schitterend bisnummer.

Ook de interesse van de media voor de topper is overweldigend. De pers-accreditatielijst is quasi volledig ingevuld, wat betekent dat de perstribune letterlijk en figuurlijk zal uitpuilen. Want werkelijk àlle zichzelf respecterende media zakken morgen af naar het Kiel; één 'gazet' zelfs met negen (!) medewerkers. Verder sturen naast exclusief rechtenhouder Proximus, ook Play Sports, VTM, Sporza, ATV en RTV cameraploegen naar het Olympisch Stadion. Kortom, het wordt lekker druk op den Beerschot morgen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een onvervalst avondje "Carnaval op 't Kiel" van te maken.

In de korte geschiedenis van KFCO Beerschot Wilrijk is het morgen de vierde keer dat we in een uitverkocht stadion zullen spelen. De kampioenenmatch in ons debuutseizoen 2013-2014 (in eerste provinciale) tegen KFC Katelijne lokte 11.213 toeschouwers. Twee jaar later, toen we tegen Bocholt VV de titel in derde klasse vierden - met dat doelpunt in de allerlaatste minuut van Jimmy Fockaert - telden we 11.628 toeschouwers. En vorig seizoen tegen Cercle Brugge passeerden 11.750 toeschouwers voorbij de stadionpoortjes. Leuke bijkomstigheid: elke keer dat het Olympisch Stadion bomvol zat, won Beerschot zijn wedstrijd. Voor herhaling vatbaar!

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees