Verslag Tubeke - KFCO Beerschot Wilrijk

Geen schoonheidsprijs maar wel de volle pot

TUBEKE - KFCO BEERSCHOT WILRIJK  1 - 2

Marc Brys werd in een vrij desolaat stade Leburton door zijn spelers op z'n wenken bediend. "We ambiëren geen schoonheidsprijs maar hopen in Tubeke wel drie punten mee te pakken", had onze trainer in de aanloop naar deze inhaalwedstrijd laten optekenen. En dat is exact wat onze kampioenen vanavond deden. Vertrekkend vanuit een goed gesloten verdediging en geduldig wachtend op de ideale momenten vertaalde KFCO Beerschot Wilrijk zijn surplus aan kwaliteit in een logische zege.

Volwassen uitgespeeld, heet zoiets. De doelpuntenmakers heetten De Jonghe en Prychynenko, die - toeval of niet - elk hun eerste van het seizoen binnentrapten. Met deze overwinning klimmen we in het tweede-periode-klassement naar de derde plaats, op vijf punten van Lierse... en vier van Cercle Brugge, onze tegenstander van aanstaande zaterdag. Of met andere woorden: alles kan nog!

Hoewel de wedstrijd maar traag op gang kwam, etaleerde KFCO Beerschot Wilrijk een rustig meesterschap. Op alle vlakken. Meer balbezit, het betere combinatiewerk, technisch overwicht en fysiek sterk in de duels. Alleen de scheidsrechter wou in de beginfase niet echt mee. Eerst mocht Hoffer zonder pardon onderuit geschoffeld worden en even later bestrafte ref Vergoote handspel van doelman Defourny buiten de zestien 'slechts' met geel daar waar enkel een rode kaart op z'n plaats was.

Niet getreurd echter, onze jongens zetten op vijf minuten tijd ook op het scorebord de puntjes op de i. Na een afgeweerde vrijschop en een teruglegger van Pietermaat knalde Jimmy De Jonghe de bal heerlijk mooi in de kruising. Daarna prikte Denis Prychynenko een van de lat terugkaatsende vrijschop van Losada simpeltjes binnen. Nul-twee, het Tubeekse varkentje leek al direct gewassen. Al prikte de thuisploeg daarna nog gevaarlijk tegen. Eerst langs Nirisarike, in de blessuretijd van de eerste helft via een puik gelanceerde Stevance. Maar Romo redde telkens even fraai als alert in hoekschop en deed op die manier méér dan zijn duit in het zakje.

Tubeke zette na de pauze merkelijk meer druk op de ketel, herstelde het evenwicht en bracht onze verdediging zelfs enkele keren serieus in de problemen. Maar dank zij enkele "weg is weg"-tussenkomsten van het duo Swinkels-Prychynenko en puik keeperswerk van Romo bleef de nul achteraan op het bord. Zelf kwam KFCO Beerschot Wilrijk er amper nog uit. Nochtans lagen er in de omschakeling bij momenten boulevards van ruimte, maar daar werd weinig efficiënt mee omgesprongen.

Uiteindelijk geraakte de thuisploeg toch nog aan een tegendoelpunt kwam, maar daar moesten ze op wachten tot in de blessuretijd. Het was Videmont die centraal voor Romo de 1-2 binnentikte. Op basis van de tweede helft een verdiende eerredder. Geen erg echter voor paars-wit: want de drie punten gingen in de koffer van onze spelersbus mee richting Koekenstad.

* TOESCHOUWERS: 1.583

* SCHEIDSRECHTER: Vergoote

* DOELPUNTEN: 24' De Jonghe 0-1, 28' Prychynenko 0-2, 90'+2 Videmont 1-2

* TUBEKE: Defourny, Laurent (46' Videmont), Dudouit, Garlito y Romo, Babic (46' Traore), Zenke (82' Schuster), Carlier, Weymans, Ba, Nirisarike, Stevance

* KFCO BEERSCHOT WILRIJK: Romo, Dom, Swinkels, Prychynenko, De Jonghe, Pietermaat, Van Hyfte, Messoudi (70' Maes), Losada (88' François), Placca, Hoffer

* GELE KAARTEN: Defourny, Laurent, Babic, Pietermaat